Siyaset Kandil'de 8 saat görüştüler
Paylaş
Kandil'de 8 saat görüştüler

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında Kandil Dağı'na giden heyet, KCK yöneticileriyle 8 saat süren bir görüşme yaptıktan sonra Türkiye'ye döndü

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, İmralı Adası’nda ağırlıştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile 15 Eylül günü yaptıkları görüşmenin detayları ve ’Çözüm süreci’ ile ilgili KCK yönetimine mesajlarını götürmek için dün sabah erken saatlerinde karayolu ile Kuzey Irak’a geçti. Buradan Kandil Dağı’na çıkan BDP’liler, dün gece geç saatlerde Türkiye’ye döndü.

Haberin Devamı

BDP heyetinin Kandil Dağı’nda KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve diğer yöneticilerle yaklaşık 8 saat boyunca çözüm süreci ve Başbakan’ın bugün açıklayacağı demokratikleşme paketi ile Öcalan’ın mesajlarını değerlendirdiği belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın bugün açıklayacağı paketten sonra BDP ve Kandil’in kendileri açısından yol haritalarını belirlemek için görüş alışverişinde de bulunduğu belirtildi.

Kandil’de gece geç saatlere kadar süren görüşmeden sonra Demirtaş ve Önder’in karayolu ile Buldan’ın ise, Erbil’den hava yoluyla Türkiye’ye döndüğü belirtildi.

Demirtaş, bugün BDP Diyarbakır il başkanlığının düzenleyeceği, ’Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü’ yürüyüşüne katılarak konuşma yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı