Siyaset Kandil'den gelenlere ilk ceza
Paylaş
Kandil'den gelenlere ilk ceza

Kandil'den gelen PKK'lı grupta yer alan Lütfü Taş'a ilk duruşmada örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi

Hükümetin başlattığı 'demokratik açılım' kapsamında geçen 19 Ekim günü, Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ve Mhmur Kampı'ndan Türkiye'ye gelen ve gösterilerle karşılanan 34 kişilik grupta bulunan en yaşlı PKK'lı olan Lütfü Taş, geçen 9 Aralık günü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, kapatılan DTP'nin bir etkinliğine katıldı.

Lütfü Taş'ın, burada yaptığı konuşmada Öcalan için 'Sayın' dediği gerekçesiyle hakkında Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan dava açıldı.

Davanın bugün yapılan duruşmasında avukatıyla birlikte katılan Lütfü Taş'ın kimlik tespiti yapıldı ve arkasından iddianame okundu.

Savunması yapan Lütfü Taş, söz konusu konuşmayı suç işlemek maksadıyla yapmadığını söyledi, "Sözlerim düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeledir. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından aıkladığı kararında Lütfü Taş'ı önce 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmadaki iyi halini dikkate alarak bu cezayı 10 ay hapse indirdi.

DİYARBAKIR/DHA

Haberin Devamı