Gündem Kangalların imdadına karla mücadele ekipleri yetişti

Kangalların imdadına karla mücadele ekipleri yetişti

Paylaş
Kangalların imdadına karla mücadele ekipleri yetişti

Sivas'ta 1600 metre rakımlı bir tepedeki bir tesiste yetiştirilmekte olan 100 Kangal köpeği, kar yüzünden yolların kapanmasıyla birlikte aç kaldı. Her türlü soğuk havaya dayanabilen ama açlığa fazla tahümmülü olmayan Kangallar için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu

Yurt genelinde etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı, Sivas’ta da yaşamı olumsuz etkiliyor.

1600 rakımlı Meraküm Tepesi’ndeki üretim tesislerinde yetiştirilen yaklaşık 100 Kangal köpeğinin, kar yağışının ardından yolun kapanmasıyla yaşadığı yiyecek sıkıntısı yaşamaya başladı

Merkezin sorumlusu Hüseyin Yıldız, yolun açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından merkezin yolu açıldı. Yıldız, yolun 4 gün önce kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.


Yol açma çalışmasına katılan İl Özel İdare Personelinden Ruhi Soysal, Kangal köpekleri ile tokalaşarak poz verdi.

SAKATAT VE TAVUK KIRINTILARIYLA BESLENİYORLAR


Hayvanları Sivas’tan günlük getirdiği sakatat ve tavuk kırıntılarıyla da beslediğini anlatan Yıldız, ellerindeki bir günlük yiyeceğin bitmesinin ardından sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Kış mevsiminin çok çetin geçtiğine dikkati çeken Yıldız, "Aşırı kar yağışı nedeniyle yollarımız sürekli kapanıyor. Köpeklere yiyecek almak için şehir merkezine inemedik. Burada 100’e yakın kangal köpeğimiz var" dedi.

İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istediğini bildiren Yıldız, kapanan köy yollarını açmak için büyük gayret gösteren ekiplerin, Kangal köpeklerine de zaman ayırdığını ifade etti. Yıldız, ekiplerin, merkezin yolunu zorlu çalışmayla yaklaşık 3 saatte ulaşıma açtığını belirtti.

HER TÜRLÜ KIŞ ŞARTINA DAYANIKLILAR AMA AÇLIK KONUSU FARKLI


Kangal köpeğinin her türlü kış şartlarına dayanabildiğini ancak açlık konusunda durumun farklı olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:



"Köpeklerimizin hepsi açtı. Bu ciddi bir mağduriyetti. Neticede bu hayvanların günübirlik beslenmesi gerekiyor. Kangal köpeklerinin kış aylarında yeme gereksinimleri daha çok artıyor. Burası çok yüksek bir alan olduğu için bazı yerlerde 1,5 metre kar var. Böylesine zor bir günde İl Özel İdaresi imdadımıza yetişti. Hepsine çok teşekkür ediyorum."

Yıldız, yolun açılmasının ardından köpeklerine yiyecek getirmek için araçla kent merkezine gitti.

AA