Sivas Kangallı çiftçiler sulama göletlerini bekliyor

Kangallı çiftçiler sulama göletlerini bekliyor

Paylaş
Kangallı çiftçiler sulama göletlerini bekliyor

Kangallı çiftçiler sulama göletlerini bekliyor

SİVAS, (DHA) - KANGAL Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, üyelerin taleplerini iletmek için DSİ 19'uncu Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı’yı ziyaret etti.
Kangal’da çiftçilerin yıllardır yapımını beklediği sulama barajları konusunda bilgi alan Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, kuraklığın etkisini arttırdığı bir dönemde sulama barajlarının çiftçiler için önemli olduğunu söyledi.
Özellikle Akçakale, Mancılık, İymir ve Armağan Köylerinde çiftçilerin sulama barajı taleplerinin olduğuna vurgu yapan Başkan Çoban, "Uzun yıllardır çiftçilerimizin beklediği sulama barajlarının hızla yapılması elzem olmuştur. Köylerin olduğu bölgede sulama konusunda yetersizlik var. Bu bölgede baraj yada sulama tesislerinin acilen hayata geçirilmesinin çiftçiler açısından ürün kalitesi ve çeşitliliği açısından önemli. Kıymetli bölge müdürümüz, çiftçilerimizin beklentileri doğrultusunda çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi. Misafirperverliklerinden ötürü DSİ 19'uncu Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı’ya teşekkür ediyorum' dedi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK İSTEDİ
Sivas milletvekillerinden bölgedeki sulama göletleri konusunda destek beklediklerini ifade eden Başkan Çoban, 'Akçakale’de barajın bir an önce yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Ayrıca diğer köylerimizle ilgili de çalışmaların devam ettiğini öğrendik. Bu konularda Sivas Milletvekillerimizden de destek bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı