Beden Sağlığı Kanser hastalarına umut olacak gelişme

Kanser hastalarına umut olacak gelişme

Paylaş
Kanser hastalarına umut olacak gelişme

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Radyasyon Onkolojisi servisi, yeni cihazlarını törenle hizmete soktu. 2 milyon dolara mal olan cihazlar sayesinde Van ve bölgedeki kanser hastaları tedavi için il dışına çıkmayacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Enver Arpalı Radyasyon Onkoloji Birimi’nde yapılan törene, Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya katıldı.

Son teknoloji ile üretilen cihazların tanıtımının yapılmasının ardından konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van ve bölgedeki illerde yılda 4 bin hastaya kanser teşhisi konulduğunu belirterek, hastaların bundan sonra bu merkezde tedavi göreceğini söyledi. Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

"Kimse kanser olmasın, bizden uzak olsun. Ama ihtiyaç olduğunda da tedavi imkanının en yakında olması ve insanların ailesinden kopmadan tedaviyi alması hastanın morali açısından da çok önemli. Bu nedenle merkezimiz bölge için çok önemlidir. Bu hastaların tedavisi için insanlar daha çok büyük illeri tercih ediyordu. Eski cihazımızla günde 20 hastaya hizmet veriliyorduk.

Yeni cihazımızla yaklaşık 80 hasta tedavi olabilecek. Bölgemizde özellikle mide, yemek borusu kanserleri noktasında bir yığılma var. Van’da artık bağımsız bir onkoloji hastanesine ihtiyaç var. Bunun çalışmasını biz Sağlık Bakanlığı ile yapıyoruz. Yakın bir zamanda bölgeye hizmet edecek onkoloji hastanesini ilimize kazandırmayı diliyorum" dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, radyoterapi sisteminin Van için çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek, Van ve çevresinde radyoterapi hizmeti alan hastaların ailelerinden uzağa gitmeden gerekli tedaviyi alacaklarını söyledi. Prof. Dr. Battal, "Yeni aldığımız cihazımız sayesinde, Türkiye’de ve dünyada bu tedavi alanında kurulu olan en son model Van’da bulunuyor. İnşallah bundan sonra hastalarımız evlerine yakın yerde hizmet alabilecekler" dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yeni cihazlar hizmete girdi.

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)

Haberin Devamı