Gündem Kanser hastasına dolar şoku!

Kanser hastasına dolar şoku!

Paylaş
Kanser hastasına dolar şoku!

İzmir'de yaklaşık 5 yıldan bu yana bağırsak kanseriyle mücadele eden Zuhal Günak (60) ve en büyük destekçisi eşi Erdoğan Günak (66), sürekli kullanılması gereken İlostomi torbasını alırken, doların yükselmesi üzerine 90 TL fark ücreti istenmesine tepki gösterdi

İzmir’e, eşi Erdoğan Günak emekli olduktan sonra gelip yerleşen 2 çocuk annesi Zuhal Günak, 5 yıl önce bağırsak kanseri olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde birçok ameliyat geçiren Zuhal Günak, kemoterapi tedavisinin ardından kanseri yendi. Ancak, hastalık bir süre sonra tekrarladı. Bu süre içinde bağırsağı da yırtılan Günak, aralarında eski başbakanlardan Adnan Menderes’in torunu Prof. Dr. Adnan Menderes’in de bulunduğu bir operasyonla bir kez daha ameliyat edildi.

Bağırsaklarında toplanan dışkıyı atmak için yıllardır İlostomi adlı özel bir torba kullanan Zuhal Günak, sağlık raporları ile birlikte bunca yıl herhangi bir fark ücreti alınmadığını, ancak son bir ayda torba almak için fark istendiğini anlattı.

'DOLARI BEN Mİ YÜKSELTTİM?'

Zuhal Günak, rahatsızlığı nedeniyle hergün İlostomi torbası kullanması gerektiğini, eşinin bu torbadan almak için son gittiğinde kendilerinden 90 TL fark ödemelerinin istendiğini anlatırken, "Doların yükselmesi nedeniyle bu farkı aldıklarını söylemişler. Doları ben mi yükselttim ki fark ödeceğim. Emekli aylığı yaklaşık 900 TL. Üzerine bir de bu çıktı. Kimseye bir şey soramıyor, muhattap bulamıyoruz. Bu torba 2 aylık olarak alınıyor ve Sağlık Bakanlığı 455 TL’yi ödüyor. Arıtk 90 TL fark ödemek zorundayız. Bütün kanser hastalarının dili olmak istiyorum. Belki zorlanarak da olsa o torbayı alacağım. Ancak bunu alamayacak birçok insan var. Bu farkın da devlet tarafından ödenmesini istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan Günak ise, eşinin tedavi süresi boyunca devletin ödeme yaptığını, devletin kendisinden yaklaşık 30 yıllık çalışma hayatı boyunca sağlık giderleri için kesinti yaptığını anlattı. Günak, şöyle devam etti:

'DOLAR DÜŞTÜĞÜNDE BİZE FARK ÖDENMEDİ'

"4.5 yıllık süre içinde bir sorun yoktu. Ancak son bir ayda, doların yükselmesi nedeniyle 90 TL fark istendi. Buna önlem alacak ben değilim, Sosyal Güvenlik Kurumu. Biz bu torbayı 4.5 yıldır kullanıyoruz, dolar düştüğünde bize fark ödenmedi, fark da alınmadı. Neden şimdi böyle oldu anlamadım. Eğer devlet bize bu konularda yardımcı olmayacaksa, ne zaman ve nerede yardımcı olacak?"

DHA