KESİN NEDENİ BİLİNMİYOR
Yediğimiz bazı besinlerin kanser tipleriyle ilişkili olduğunu biliyoruz, ancak kansere neden olan kesin sebepleri belli değildir. Şeker tüketimi direkt kanser oluşumunu, yayılımını veya kanserin ilerlemesini arttırmaz. Ancak şeker ve şekerli içecekler diyetteki kalori miktarını artırarak kilo artışına sebep olabilir. Kilo artışı meme kanseri, bağırsak kanseri gibi bazı kanser türleriyle ilişkilidir.
Kanser riskini azaltmak için beslenme önerileri:
•Bol bol taze meyve ve sebze tüketilmesi (günde 2-3 porsiyon),
•Rafine şeker yerine tahıl tüketimi artırılmalı,
•Kırmızı et tüketimi sınırlandırılmalı,
•İşlenmiş et tüketimi kısıtlanmalı (salam, sucuk, sosis),
•Sağlıklı kiloda kalmak için gayret edilmeli.