Sağlık Kansere karşı kırmızı şarap

Kansere karşı kırmızı şarap

Paylaş
Kansere karşı kırmızı şarap

Yapılan bir araştırma şarapta bulunan resveratrol maddesinin kanser mücadelesine katkı sağladığını ortaya çıkarttı

ABD'de yapılan bir araştırma şarapta bulunan resveratrol maddesinin göğüs kanseriyle mücadeleye katkı sağladığını ortaya çıkardı.

Ohio Lerner Araştırma Enstitüsü Profesörü Charis Eng, resveratrolün, kanser hastalarının kullandığı “rapamisin” ilacına karşı direnç gösteren kanserli hücrelerle savaştığını açıkladı.

Güçlü bir antioksidan deposu olan madde, üzüm, ahududu, kızılcık ve fıstık gibi besinlerden elde ediliyor. Şaraba rengini verdiği bilinen resveratrol maddesi kanser ilaçlarının ve kemoterapi sürecinin daha verimli geçmesini sağlıyor.

Rapamisinin belli bir süre sonra kanserli hücreleri yenemediğini belirten Profesör Eng, “Bu madde mantar ve bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde de etkilidir” dedi.

1 KASE TAHIL ÖMÜR UZATIYOR

ABD Sağlık Bakanlığı bünyesinde 400 bin kişi üzerinde yapılan araştırma, lif içeren besinlerin ömrü uzattığını ortaya çıkardı. Yüksek oranda lif içeren beslenme düzeninin, kalp hastalıklarının yanısıra enfeksiyona bağlı ve solunum yolları hastalıkları riskini de azalttığı açıklandı.

Araştırma raporunda, kadınların günlük alması gereken lif miktarının 25 gram ve erkeklerin ise 38 gram olduğu belirtildi. 9 yıllık bir zaman dilimini kapsayan araştırma sonucunda lif tüketen insanlarda ölüm oranının daha düşük olduğu açıklandı.

MANTARA LAVANTA YAĞI

Portekiz’de yapılan bir araştırma lavanta yağının ayaklarda oluşan, mantar ve taban iltihabı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği açıklandı.

Coimbra Üniversitesi’nde, Profesör Ligia Salgueiro’nun yaptığı araştırmaya göre, lavanta yağının, azaltılmış konsantre halinde ayağa sürülmesinin, mantara karşı yüksek oranda tedavi edici etkisi saptandı.

Lavanta yağının içeriğindeki hangi maddenin mantar enfeksiyonunu iyileştirdiğini henüz bilmeyen profesör Salgueiro “Lavanta yağı mantar ilaçları yerine çok iyi bir alternatif olabilir” dedi.

Haberin Devamı