Beden Sağlığı Kansere narla savaş açın!

Kansere narla savaş açın!

Paylaş
Kansere narla savaş açın!

Doğal antibiyotik özelliği taşıyan nar, birçok sağlık sorununa fayda sağlıyor. İşte faydaları saymakla bitmez narın faydaları...

İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, bağışıklık sistemini güçlendiren narın kolesterol ve şekeri dengelediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Elmacıoğlu, içeriğindeki özellikleri nedeniyle adeta ilaç, doğal antibiyotik özelliği taşıyan narın sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vitamin deposu narın herkesin tüketmesi gereken bir meyve olduğuna işaret eden Elmacıoğlu, narın başta kanser olmak üzere kalp, damar, mide ve daha birçok sağlık sorununa fayda sağladığını söyledi.

Elmacıoğlu "Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerdiği flovanoidler, vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve şekeri de dengeliyor. Kalp ve damar sağlığımızı koruduğu gibi kanser hücrelerinin gelişmesini çok önemli oranda engelliyor'' dedi.

Narın kabuğunun da faydalı olduğunu ancak pek bilinmediği için kabukların genellikle çöpe atıldığını ifade eden Elmacıoğlu "Nar, lezzetli bir meyve olmasının yanında besin değerleri açısından da oldukça yararlıdır. Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağladığını öne süren Elmacıoğlu, şöyle devam etti:

EKLEM AĞRILARINI DİNDİRMEYE YARDIMCI

"Harareti keser, enerji verir ve yorgunluğu giderir. Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak başta akciğer, meme, cilt, kolon ve prostat kanseri olmak üzere kansere karşı vücudu korur. Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kandaki şeker seviyesini de dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir. Cilt sağlığı için de faydalıdır. Ayrıca artrit ve eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.''

Nar tanelerini saran zarın hazmı kolaylaştırma ve idrar söktürme etkisi bulunduğunu aktaran Elmacıoğlu, kabuklarından demlenen çayın ise ishal giderici ve bağırsak kurtlarını temizleyici özelliğine sahip olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

AA