Sivas Kansere yenik düşen profesör, son yolculuğuna uğurlandı

Kansere yenik düşen profesör, son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
Kansere yenik düşen profesör, son yolculuğuna uğurlandı

Kansere yenik düşen profesör, son yolculuğuna uğurlandı

SİVAS (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. İsmail Çelik kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Çelik, üniversitede düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çelik (58), yaklaşık bir yıl önce kolon kanseri teşhisi ile tedavi görmeye başladı. Çelik, tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Çelik, için üniversitede cenaze töreni düzenlendi. Fen Fakültesi Dekanlık girişi önünde düzenlenen cenaze törenine Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, idari personel, ailesi, öğrencileri ve sevenleri katıldı.
Törende mesai arkadaşları adına konuşma yapan Doç. Dr. Rana Özbakır, Prof. Dr. İsmail Çelik'in kişiliği ve yardım severliği hakkında duygu ve düşüncelerini anlattı.
Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise, "İsmail hocamı yıllardır tanırım. Zaman zaman sohbet ederdik ve hep iyiliklerden, güzelliklerden bahsederdi. Hiçbir zaman bir başkası hakkında olumsuz konuştuğunu da duymadım. Yıllardır birlikte çalışıyoruz. Hocam bir hastalık geçirdi. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Hepimizin bir gün geleceği yer burası. Bazen dünyaya kapılıyoruz. Ölüp gittiğimizde, 'iyi insandı' diyorsa insanlar; bu önemli. İyi bir isim bırakabiliyorsak, arkamızdan Fatiha okunabiliyorsa bu bizim için önemli. Onun için bu bir ibret vesikası. Hocam Rabbine kavuştu, hepimiz kavuşacağız. Allah mekânını Cennet eylesin. Acılı ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Fen Fakültesi'ndeki hocalarımıza ve üniversitemiz mensuplarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra ise öğle namazına müteakiben Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Çelik, son yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı