Yaşam Kanseri 20 dakikada teşhis edecek

Kanseri 20 dakikada teşhis edecek

Paylaş
Kanseri 20 dakikada teşhis edecek

Yeni geliştirilen bir mikroçip, kanseri 20 dakika içinde tespit edebiliyor

ABD'li araştırmacılar tarafından geliştirilen bir mikroçip sayesinde, halen günler süren kanser teşhisi 20 dakika içinde yapılabilecek. Mevcut teknolojiler, vücuttan alınan numunelerin önce laboratuvara gönderilmesini ve sonuçlar için günlerce beklenmesini gerektiriyor. Connecticut'taki Yale Üniversitesi uzmanlarının geliştirdiği mikroçipleyse, 20 dakika içinde sonucu almak mümkün olacak. Doktorlar bu cihazı muayenehanelerinde rahatça kullanabilecek.

Haberin Devamı

Mikroçipte bulunan nanosensörler, kandaki belirli proteinleri tespit ediyor ve hastada prostat ya da meme kanseri olup olmadığı anlaşılabiliyor. Mikroskobik kablolarla donatılı bu mikroçipten kanın geçişi sırasında, söz konusu hastalıkların göstergeleri sayılan kandaki antijenler hemen tespit edilebiliyor.

HAVUZDA TUZ TANESİ BULMAK GİBİ

Mevcut yöntemlerden çok daha etkili olduğu belirtilen bu yeni teknolojiyle ilgili olarak bilim insanları, "Bu cihazın hassasiyeti, bir yüzme havuzunda tek bir tuz tanesini bulmaya eşit" yorumunu yapıyor.

Denemeleri başarıyla gerçekleştirilen testlerde, 10 mikrolitrelik kanda prostat ve meme kanseri göstergesi olan antijenler 20 dakikadan daha kısa bir süre içinde tespit edilebildi.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET