Yaşam "Kanserim diyen" blogger dolandırıcı çıktı

"Kanserim diyen" blogger dolandırıcı çıktı

Paylaş
"Kanserim diyen" blogger dolandırıcı çıktı

Beyin tümörü olup bir süre sonra atlatmayı başardığını belirten dolandırıcı blogger'a mahkemeden çok ağır bir para cezası geldi.

Belle Gibson, 2013 yılında kendisine beyin kanseri teşhisi konulduğunu ve bununla savaştığını söyledi. Sağlıklı beslenme üzerine yoğunlaşmış popüler bir mobil uygulama bile yayınlayan Gibson, hastalığı kullanarak sayısız insandan hayır işlerinden dolayı para kazandı.

Kanseri yendikten sonra da sürekli bağışlar alan ve bunları çeşitli kurum ve kişilere yatırdığını belirten Gibson’un tüm bu hikayesinin yalan olduğu ortaya çıktı.


Hem kanser olduğu hem de kanser “tedavisi” konusundaki açıklamalarının hepsinin yalan olduğu anlaşılan 25 yaşındaki Avustralyalı kadının, yalnızca beyin kanseri olduğu yalanını söylemeyip, bu kanserden kurtulmasına yardımcı olan doğal şifa yöntemlerini de açıklamasıyla büyük tepki çekti.

2015'te yemek kitabı ve The Whole Pantry isimli mobil uygulamadan elde ettiği gelirlerin birçoğunu çeşitli hayır kurumlarına bağışladığını açıklayan Gibson’un hiçbir kuruma bağış yapmadığ ortaya çıktı.

2 yıl devam eden mahkemenin ardından dava sonucunu açıklayan mahkeme, Gibson’u 1.1 milyon dolar cezaya çaptırdı, ancak bunu ödemeyeceği için ceza 420.000 dolara düşürüldü.

Haberin Devamı