Trabzon Kantarcı: ‘Tam kapanma’nın turizmde olumlu etkilerini bekliyoruz

Kantarcı: ‘Tam kapanma’nın turizmde olumlu etkilerini bekliyoruz

Paylaş
Kantarcı: ‘Tam kapanma’nın turizmde olumlu etkilerini bekliyoruz

Kantarcı: ‘Tam kapanma’nın turizmde olumlu etkilerini bekliyoruz

TRABZON,(DHA)- TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, 'tam kapanma'nın turizmde yaz sezonunu olumlu etkilemesini umduklarını belirterek, “Tam kapanmanın turizmde yaz sezonuna olumlu etkilerinin olmasını bekliyoruz” dedi.

Salgınla mücadele kapsamında, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak ‘tam kapanma’ uygulamasının ardından Karadeniz’deki turizmciler, tedbirlerle oluşacak olumlu etkinin, bölgede yaz sezonu turizmine ivme kazandıracağına inanıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, ‘tam kapanma’ uygulamasına ilişkin, “Öncelik tabi ki sağlık; tam kapanma önlemleri ile vaka sayılarında düşüş yaşanması ve bunun da yaz sezonunda bölgemiz turizmini ve ekonomisini olumlu yönde etkilemesini bekliyoruz. Sektörümüz açısından değerlendirdiğimizde, uzun ve çok zor geçen aylardan sonra bayramda turizm hareketliliği beklentimiz vardı. Bayram dönemini de kaybettik, çok ciddi ekonomik kayıplara uğrayan sektörümüz bu dönemi de gelirsiz geçirecek. Mevcut vaka sayılarındaki yükseklik hem yurt içi hem de yurt dışından bölgemize turizm talebi oluşması önünde engel oluşturmakta. Beklentimiz ülke ve millet olarak virüse karşı sürdürdüğümüz mücadelemizde kısa zamanda etkili sonuçlara ulaşmak, can kayıpları vermemek ve vaka sayılarını azaltmak” dedi.

‘SİCİL AFFININ GETİRİLMESİ FAYDA SAĞLAYACAKTIR’

Turizm sektörüne ekonomik destek verilmesi yönünde beklentilerin olduğunu kaydeden Kantarcı, “En önemli dönem ve ürünümüz olan bayram tatilini de kaybeden sektörümüzün kapanmanın getireceği yükün altından kalkabilmesi için, bazı desteklerin verilmesi ve yeni finansal kaynakların sağlanması gerekmektedir. Sektörümüzün kredi borçlarının uygun faiz oranları ve şartlarla yeniden yapılandırılmalı, bunun yanı sıra sektöre özel destek paketi sağlanmalıdır. Olumsuz sicilden dolayı kredilerin hiçbirinden yararlanamamış olanlar var, pandeminin başından beri gündemde tuttuğumuz sicil affının getirilmesi fayda sağlayacaktır. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın duyurduğu ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro, küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin faydalanabileceği KOSGEB faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi desteğinden, seyahat acentalarımızın da faydalanmasını talep etmekteyiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı