Türkiye (Son Dakika) Kapadokya'da feci balon kazası

Kapadokya'da feci balon kazası

Paylaş
Kapadokya'da feci balon kazası

Kapadokya Bölgesi'nde balon havada çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle turist taşıyan sıcak hava balonlarından biri düştü. Kazada 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı

Göreme 'den bugün saat 06.00 sıralarında havalanan ve sepetinde pilotlarla birlikte 20 yolcu bulunan sıcak hava balonunun kulesine, daha yukardan seyreden bir başka balonun sepeti çarptı.

300 metre yükseklikte çarpışmanın etkisiyle dengesini kaybeden sıcak hava balonu, Ürgüp İlçesi'nin Ortahisar Beldesi yakınlarındaki Oteller Mevkii'nde düştü.

Sepette bulunan turistlerden Brezilya uyruklu 77 yaşındaki Mamima Ruzas olay yerinde, yine Brezilyalı 85 yaşındaki Maluiza Guvez ise kaldırıdığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda 23 yolcu da yaralandı. Yaralılardan 1'i Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, diğerleri de Nevşehir'de çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma kaza yerinin olduğu alana, olay yeri inceleme ekibinin çalışmalarını yapması nedeniyle gazetecileri yaklaştırmadı.



VALİ'DEN AÇIKLAMA


Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, kazanın ardından yaptığı ilk açıklamada iki sıcak hava balonunun saat 06.00 sıralarında Ortahisar ile Göreme arasında çarpıştığını söyledi. Savaş, "Yaralıların çoğunluğunda kırıklar var. Durumu ağır olan bir kişi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Kaza, görgü tanıklarının anlatımına göre, yükselmekte olan bir balonun kubbesine başka bir balonun sepetinin çarpması sonucu meydana geliyor. Alttaki balonun kubbesi yırtılıyor ve hızla düşüyor" diye konuştu.

Savaş, yaralıların kentteki 3 hastanede tedavi altına alındığını sözlerine ekledi.

UÇUŞ ŞİRKETİ: TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK


kazada düşen balonun bağlı olduğu şirketin sahibi Halil Uluer, pilotun sert iniş anında bütün güvenlik önlemlerini aldığını öne sürdü.

Uluer, turistleri taşıyan balonun düştüğü yerde gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza dolayısıyla son derece üzgün olduklarını söyledi.

20 yıldan bu yana Kapadokya bölgesinde güvenli sıcak hava balonculuğunun yapıldığını belirten Uluer, şunları kaydetti:

"Bu sabah erken saatlerde iki balonun havada çarpışması sonucu bir balonumuz sert iniş yapmıştır.Pilotumuz sert iniş anında bütün güvenlik önlemlerini almıştır. Bir yaşlı turistin ilk belirlemelere göre, kalp krizinden öldüğü belirtildi. Ayağındaki kırık dışında vücudunda herhangi bir yara yok. Doktordan aldığımız bilgi bu yönde. Olaya anında müdahale edildi. Bize yardım eden tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ


Kapadokya'daki balon kazasında yaralanıp Kayseri'de özel bir hastaneye getirilen 79 yaşındaki Brezilyalı Ellem Kohelman da, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Böylece balon kazasında ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. (

>>> Mısır'daki balon faciasında 19 kişi ölmüştü

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9789","9789","201305","9789-1.jpg");

-DHA