Kayseri Kapadokya'da sıcak hava balonu basın mensupları için havalandı

Kapadokya'da sıcak hava balonu basın mensupları için havalandı

Paylaş
Kapadokya'da sıcak hava balonu basın mensupları için havalandı

Kapadokya'da sıcak hava balonu basın mensupları için havalandı

Samed Aydın SUN/NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR'in Göreme Beldesi'nde, basın mensupları Kapadokya'yı sıcak hava balonuyla gökyüzünden izledi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle planlanan etkinlik, olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 kez iptal olmasının ardından bu sabah gerçekleştirilebildi. Etkinliğe; Kayseri ve Nevşehir’de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın kuruluşlarında çalışan basın mensupları katıldı. Nevşehir’de gazetecilik yapan Fulya Sarıyer, "Yerden yaklaşık 500 metre yükseklikteyiz. Daha önce de bir kez sıcak hava balon turuna katılmıştım. Gerçekten çok güzel bir duygu. İnsanlar bu keyfi yaşamak için yurt dışından geliyor. Gün doğumunda bu güzelliğe şahit olmak gerçekten güzel bir duygu.10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bu organizasyonu düzenleyenlere çok teşekkür ederim" dedi.
Royal Ballon pilotu Ahmet Başyiğit ise, “10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle biraz gecikmeli de olsa bugün uçuşumuzu gerçekleştirdik. Yaklaşık 800 metreye kadar çıktık. Vadileri geziyoruz. Royal Ballon olarak gazetecileri işletmemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 1 saat boyunca Kapadokya’nın eşsiz güzelliğini kuş bakışı izleme imkanı bulacaksınız” diye konuştu.
Gazetecileri taşıyan ve zaman zaman yerden 800 metre yüksekliğe ulaşan balon turu yaklaşık 1 saat sürdü. Basın mensuplarını taşıyan sıcak hava balonu 1 saatlik süre sonunda, Kılıçlar, Aşıklar ve Güllüdere vadileri üzerinden geçerek Ortahisar beldesi yakınlarına iniş yaptı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı