Kapalı kıymalı pide tarifi: Kapalı kıymalı pide nasıl yapılır?

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kapalı kıymalı pide tarifi oldukça lezzetli bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için kapalı kıymalı pide tarifi arıyor ya da kapalı kıymalı pide nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kapalı kıymalı pide tarifi, kapalı kıymalı pide nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

25 Nisan 2020, Cumartesi 18:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına bayılacağınız ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz tariflerden bir tanesi de kapalı kıymalı pide tarifi. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için kapalı kıymalı pide tarifi arıyor ya da kapalı kıymalı pide nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kapalı kıymalı pide tarifi, kapalı kıymalı pide nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Kapalı kıymalı pide tarifi

Kapalı kıymalı pide malzemeleri

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket instant maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • Yarın çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 150 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı


Kapalı kıymalı pide yapılışı

Kapalı kıymalı pide yapılışı

Un ve tuzu derin bir kap içerisine alın ve karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Ortada açtığınız boşluğa instant mayayı ekleyin. Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Hamuru ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Kıvam aldığında avuç içinizle hamuru bastırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın. Hamur hazır olduğunda üzerini nemli bezle örtün ve 40 dakika bekletin. İç harcı için; soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içerisine kıymayı ekleyerek kavurun. Kıyma renk almaya başladığında üzerine soğan ilave edin ve karıştırın. Soğanlar yumuşadığında karışımın içerisine biber, domates püresi, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Kıymalı harcı, suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğuması için bir kenarda bekletin. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahta, uzunlamasına açın. Hamurlar yaklaşık 30 cm uzunluğuna geldiğinde, soğuyan harcı hamurların ortasına eşit bir şekilde yayın. Kenarda kalan hamur parçaları ile harcın üzerini kapatın ve sabitlemek için hamura hafifçe bastırın. Pideleri spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Küçük bir kasede zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Ardından karışımı, fırça ile pidelerin üzerine sürün. Hazırladığınız pideleri 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Çedar peynirli bisküvi tarifi: Çedar peynirli bisküvi nasıl yapılır?