Türkiye (Son Dakika) Kapalıçarşı'da 'fildişi' operasyonu

Kapalıçarşı'da 'fildişi' operasyonu

Paylaş
Kapalıçarşı'da 'fildişi' operasyonu

Tarihi Kapalıçarşı'da, piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan kaçak fildişi, mors dişi, timsah derisi, kırmızı deniz mercanı ve kehribar bulunan işyerinin sahibi hakkında işlem yapıldı

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme" (CİTES) kapsamında, nesli tehdit altında olan hayvanlara ait parçaların ve değerli taşların kaçak yollarla ülkeye sokulduktan sonra Kapalıçarşı’da bir işyerinde heykel, bıçak, tespih ve baston yapımında kullanıldığını belirledi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, söz konusu iş yerine 16 Nisan’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileriyle yaptığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 82 parça fildişi ve mors dişi ile bu dişlerden yapılmış heykel, baston, tespit, bıçak ve çeşitli figürler ele geçirdi. Ayrıca, fatura ve satın alma belgeleri gösterilemeyen 4 kilo 100 gram ağırlığında kırmızı deniz mercanı, 130 santim uzunluğunda timsah derisi ve 7 kilo 222 gram ağırlığında 53 parça kehribara da el konuldu.

Ele geçirilen ürünler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, işyeri sahibi T. B. hakkında adli işlem yapıldı.

Haberin Devamı

AA