Gündem Kapatma kararını havai fişekle kutladılar

Kapatma kararını havai fişekle kutladılar

Paylaş
Kapatma kararını havai fişekle kutladılar

Kapatma kararını havai fişekle kutladılar

Anayasa Mahkemesi tarafından DTP'nin kapatılmasına ilişkin verilen kararın ardından dün bazı illerde sevinç gösterileri vardı. İskenderun'da kapatma kararının alınmasından sonra HEPAR İlçe teşkilatının çatısında toplanan, parti yöneticileri ile partililer kararı havai fişek atarak kutlarken Zonguldak ve Fethiye'de de benzer görüntüler yaşandı.

Haberin Devamı

İSKENDERUN´DA DTP'NİN KAPATILMASINA HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Anayasa Mahkemesi'nin DTP hakkında verdiği kapatılma kararı, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İlçe Teşkilatı tarafından havai fişek gösterisiyle kutlandı. HEPAR İlçe Başkanı Melih Erozan, kapatma kararının, geç kalınmış karar olduğunu söyledi.

HEPAR İlçe teşkilatının çatısında toplanan, parti yöneticileri ile partililer, DTP'nin kapatılması kararının açıklanmasının ardından sevinç gösterisi yapıp, kapatılmayı havai fişek atarak kutladı. HEPAR İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Melih Erozan, terör örgütü üyeleri ile yandaşlarının polise ve insanların üzerine havai fişeklerle saldırdıklarını kaydederek, "Bugüne kadar bu havai fişekleri polisimizin, askerimizin, halkımızın üzerine atıyorlardı. Şimdi sıra bizde. DTP'nin kapatılması geç kalınmış bir karardır. Artık herkes haddini bilmeli bu ülkede, nerede duracağını bilmeli. Biz DTP'nin kapatılmasını kutlamak için bu havai fişekleri partimizi damından atıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ZONGULDAK´TA 2 KİŞİ DTP'NİN KAPATILMASINI KUTLADI

Zonguldak´ta 2 kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da yürüyerek DTP'nin kapatılmasını kutladı.

DTP'nin kapatılma kararını, kahvede otururken televizyondan öğrenen maden işçisi 35 yaşındaki Erdal Kırık ile işsiz arkadaşı 29 yaşındaki Kurtaran Köroğlu, dün akşam saatlerinde ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla Gazipaşa Caddesi'ne çıktı. Caddede araçların önünde yürüyen ve trafiğin akmasına neden olan Kırık ve Köroğlu, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile DTP'nin kapatılmasını kutladı. Polis, Kırık ve Köroğlu'nun izinsiz yaptıkları gösteriye müdahale etmedi. Caddedeki vatandaşlar alkışlarıyla, sürücüler de klakson çalarak Kırık ve Köroğlu'na destek verdi.

Valilik binası önüne kadar yürüyen Kırık ve Köroğlu, burada yaptıkları açıklamada DTP'nin kapatılmasını mutlulukla karşıladıklarını söylediler. Erdal Kırık, "Partinin kapatıldığını televizyondan öğrenince bir anda böyle bir tepki vermek istedik. Bu karar hoşumuza gitti. Şehitlerimiz rahat değil. Onlar rahat yatsın. Biz şehitlerimize her zaman sahip çıkarız. DTP'yi de kınıyoruz. Türk halkı olarak hep birlikte kenetlenelim, tepkimizi gösterelim" diye konuştu.

Haberin Devamı

FETHİYE´DE DTP'NİN KAPATILMASINI KUTLADILAR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bir grup Türk bayraklarıyla sokaklara çıkarak DTP'nin kapatılmasını kutladı. 30 araçlık konvoy oluşturan grup otomobilleriyle Fethiye sokaklarında kornalar çaldı. Grup daha sonra otogara giderek askere gidecek olanlara destek verdi. Fethiye'den askere gidecek olanlar davullu zurnalı coşkulu bir şekilde askere uğurlandı.

Otomobillerine astıkları Türk bayraklarıyla şehirde kornalar çalarak tur atan grup daha sonra otogara giderek, askere gidecek olan gençlere destek verdi. Davullar ve zurnalar eşliğinde askere giden gençleri sırtına alan grup ´En büyük asker bizim asker´ diyerek bağırdı. Türk bayrağının eksik olmadığı otogarda, her asker havaya atılarak askere uğurlandı. Daha sonra tekrar Fethiye sokaklarını turlayan Fethiyeliler, ardından Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı. Ellerindeki Türk bayrağıyla DTP aleyhine sloganlar attı

Haberin Devamı

DTP'nin kapatılmasını sevinçle karşıladıklarını belirten elektrik mühendisi İlyas Ulaş ´Biz arkadaşlarla Türkiye'nin yarası olan DTP'nin kapatılmasını hep beraber coşkuyla kutlamak istedik. Bu tamamen içimizden geldi. Kendi aramızda telefonlarla organizasyon yaptık. Biz parti üyesi de değiliz. Biz tamamen içimizi rahatlatmak için yaptık. Bu artık bizim içimizde bir ödem halini alarak, kanayan bir yaraya dönüşmüştü. Biz artık yeter diyoruz. Bu ülke için gerekirse buradaki 10 kişi canını bile verir. Biz artık Türkiye'de 'Ne mutlu Türk'üm' demeye çekinir hale geldik. Bizim amacımız tamamen sesimizi duyurmaktı´ dedi.

Polise haber verilmeden gerçekleştirilen kutlamalı eylem, yapılan açıklamanın ardından sorunsuz olarak sona erdi.

DHA