Türkiye (Son Dakika) Kapkaççıya 12 yıl hapis

Kapkaççıya 12 yıl hapis

Paylaş
Kapkaççıya 12 yıl hapis

Adana'da iş çıkışı evine giden Bahar A.'yı yerde sürükleyerek çantasını gasp ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Uygur K., genç kızın şikayetinden vazgeçmesine rağmen 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Olay, merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi’nde 29 Kasım 2012’de meydana geldi. İddiaya göre, Bahar A., akşam iş çıkışı kız arkadaşıyla birlikte Fuzuli Caddesi’nde yürürken kapkaççının saldırısına uğradı. Arkadan yaklaşan saldırgan, kızın sol kolunda asılı olan çantayı alıp kaçmak istedi.

Haberin Devamı

Çantasına sarılarak bırakmayan Bahar A., saldırganın da çantanın sapından çekmesi sonucu yere düştü. Kız bırakmamakta, saldırgan da çantayı almakta ısrar edince yere düşen Bahar A. kaldırımdan yol ortasına kadar sürüklendi.

Genç kız, yoldan geçen araçların altında kalma korkusuyla çantayı bırakınca kapkaççı da çantayı alarak kaçtı. Dizlerinden yaralanan Bahar A., yanındaki arkadaşı Suna A.’nın da yardımıyla polisi arayarak yardım istedi. Yaralı kız, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

PİŞMAN OLMUŞ

Olayın ardından pişmanlık duyup polislere teslim olan Uygur K. cüzdanı iade ettiği gibi çantayı attığı yeri de gösterdi. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Kuşçu hakkında dava açıldı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık K., suçlamayı kabul ederek pişman olduğunu söyledi. Olaydan önce alkol kullandığını belirten sanık Kuşçu, "Alkolün de etkisiyle bir anda karar verdim.

Haberin Devamı

Ben çantayı alırken kendisi çantayı bırakmak istemedi, çekti. Ben de çektim, çantanın sapı koptu. Sonra çantayı çekiştirirken yere düştüm. Hanımefendi de yere düştü. Ben hanımefendiyi sürüklemedim. Sonra yaptığımın yanlış olduğunu anladım ve polise teslim oldum. Çantanın yerini de gösterdim. Pişmanım" dedi.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

İlk duruşmaya kadar sanıktan şikayetçi olan Bahar A. da son duruşmada şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Geçen duruşmada sanığın kendisini kaldırımdan yol ortasına kadar sürüklediğini anlatan Bahar A., "Araçların altında kalmaktan korktuğum için daha fazla direnemedim.

Sanık çantayı alarak kaçtı. Ayağa kalktığımda dizim kanıyordu. Yürüyecek durumda değildim" demişti.

Mahkeme heyeti, sanık Uygur K.'yi ’gece vakti yağma’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pişmanlık indirimi de uygulamadı.

DHA