Dünya Kaplan gelir diye Hindistan'da miniklere okul tatil

Kaplan gelir diye Hindistan'da miniklere okul tatil

Paylaş
Kaplan gelir diye Hindistan'da miniklere okul tatil

Hindistan'ın güney eyaletlerinden Tamil Nadu'nun ormanlarla kaplı dağlık Ooty bölgesinde görülen bir kaplan dünden beri bölgede yerleşim bölgelerinde tehdit oluşturuyor

Öyle ki eyaletteki 45 okul, kaplan ve panter tehdidi gerekçesi ile süresiz tatil edildi. Bir kadına saldırarak öldüren kaplanın tekrar ormana kaçtığı açıklandı. Orman sorumlusu P. Shankar, bölgeye kaplan ve panter gibi vahşi hayvanların korktuğu ‘khumki türü’ filler getirildiğini belirterek tehlike geçince okulların tekrar açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bölge orman sorumlusu P. Shankar, bölgeye vahşi yaşam koruma uzmanlarının gönderildiğini ve kaplanı yakalamak ya da bölgeden uzaklaştırmak için çalıştıklarını açıkladı. Çok sayıda turistin de kaplan tehlikesine karşı uyarıldığını belirten Shankar, önceki günlerde de bir panterin 2 kişiyi öldürdüğünü ifade etti.

Bölgede vahşi yaşamın korunduğunu dile getiren P. Shankar, turistik tesislerin sayısının artması ile kaplan, panter gibi hayvanların yiyecek için buralara geldiğini anlattı. Hindistan’da doğal yaşamı kanunlar ve sıkı tedbirlerle korunurken bir vahşi hayvanı öldürmek büyük suçlar arasında.

Aslan saldırısından son anda kurtuldular Öte yandan, Kenya’da Masaai kabilesi kuralları gereği olgunluklarını ispat etmek için gece yarısı aslan avına çıkan üç genç, ölümden döndü. Gençler aslanların saldırısından ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Narok bölgesinde meydana gelen olayda, 3 gencin çığlıklarını duyan kabile heyeti son anda olaya müdahale etti. Gençler, Narok Kuzey bölgesi hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan gençlerin, başarısız olduklarını düşünerek büyük üzüntü duydukları kaydedildi.