Kapuska tarifi: Kapuska nasıl yapılır?

Kapuska tarifi: Kapuska nasıl yapılır?

Sağlıklı mı sağlıklı, lezzetli mi lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız kapuska tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için kapuska tarifi arıyor ya da kapuska nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kapuska yapılışı ve püf noktaları için haberimize bir göz atın.

05 Kasım 2020, Perşembe 12:27 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız kapuska tarifi tam size göre olacaktır. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için kapuska tarifi arıyor ya da kapuska nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kapuska tarifi, kapuska nasıl yapılır" haberimize bir göz atın. 

Kapuska tarifi

Kapuska malzemeleri

  • 1 kilogram lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kaynar su

Kapuska yapılışı

Tereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun. Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişrmeye başlayın. İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin. Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin.

;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem?" diyenlere günün menüsü (23 Kasım 2020)