Gündem Kaputaş için karar verildi: Yapılaşma hukuka uygun

Kaputaş için karar verildi: Yapılaşma hukuka uygun

Paylaş
Kaputaş için karar verildi: Yapılaşma hukuka uygun

Antalya'nın Kaş ilçesinde birinci derece sit alanı olan Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşma, mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunmadı

Antalya 4. İdare Mahkemesi, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği’nin 1. derece sit alanı olan Kaputaş Plajı'nın B tipi mesire yeri olarak tescilini sağlayan Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararı ve Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararının kamu yararına aykırılık taşıdığı gerekçesiyle açtığı davada karara vardı.


HUKUKA AYKIRILIK YOKMUŞ


Mahkeme, her iki komisyonun aldığı kararlarda herhangi bir isabetsizlik bulunmadığına, kararların yürürlükteki kıyı mevzuatına uygun olduğuna ve dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti.

Sivil toplum kuruluşlarının avukatı Tuncay Koç, yapılan işlemlerle plajın doğal morfolojisinin tamamen yok edildiğinin daha önce bilirkişi raporunda da yer aldığına işaret etti.

Avukat Tuncay Koç, mahkemenin bunun uygulamadan kaynaklı bir hata olduğunu ve sadece verilen kararın mevzuata uygun olup olmadığına bakarak açtıkları davayı reddettiğini savundu. Avukat Tuncay Koç, "Hukuki mücadelemiz sürecek" dedi.


38 BİN NÜFUSU ÖNGÖRÜYORDU


Mahkemeye sunulan raporda 38 bin 200 bin nüfusu öngörerek düzenlenen planın doğal çevreyi ve arkeolojik koruma alanlarını tahribata uğratacağı belirtilmişti. 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planında kaplumbağa yuvalama alanının turizm tesis alanı olarak kullanılmasının bölgedeki doğal yaşama zarar vereceği de belirtilmişti.