Türkiye (Son Dakika) Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu

Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu

Paylaş
Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu

Soğuk ve yağışlı havaların etkisini arttırması ile birlikte yurtta kar manzaraları görülmeye başlandı. Bazı illere yılın ilk karı düştü.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Edirne'de etkili. Balkanlardan gelen yağışlı hava ile kent kısa sürede beyaza büründü.

Haberin Devamı

Başkent Ankara'da da yılın ilk karı görüldü. Başkent'te sabaha karşı kar yağışı başladı. Çankaya ilçesindeki İncek, Ahlatlıbel ve Kepekli gibi yüksek rakımlı mevkilerde başlayan kar yağışı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana arterlerde ve mahalle aralarında tuzlama çalışması yaptı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile polis ekipleri de tedbirlerini arttırdı. Sürücüler, özellikle kış lastiklerini takmaları konusunda uyarıldı.

Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Domaniç ilçesi Kocayayla mevkiinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım zaman zaman güçlükle sağlanıyor. Yolda kalan araçlara, Karayolları ekipleri ve vatandaşların yardımı ile çekiliyor. Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışmaları yaparken trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

Eskişehir'de etkili olan kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Porsuk Çayı kıyısında yürüyüş yapanlar, oluşan eşsiz manzarayı cep telefonlarına kaydederken, bol bol selfie çekti. İzmir’den Eskişehir’e gezmek için gelen Ödemiş Ayhan Kökmen Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, kar yağışının kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Eskişehir’e geldiğimizde kar sürprizi ile karşılaştık. Aslında pek alışık değiliz. Çok güzel oldu" dedi. Kar yağışı nedeniyle Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafikteki sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji verilerine göre sıcaklığın 1 derece olacağı kentte, kar yağışının gün boyu aralıklarla sürmesi bekleniyor.