Gündem Kar yağışı devam edecek mi? İşte son hava durumu raporu

Kar yağışı devam edecek mi? İşte son hava durumu raporu

Paylaş
Kar yağışı devam edecek mi? İşte son hava durumu raporu

Türkiye, son yılların en yoğun kar yağışını yaşıyor. İstanbul'da kar kalınlığı 122 cm'yi gördü. Peki, bugün (11 Ocak Çarşamba) hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi? İstanbul'un hava durumu nasıl olacak? İşte meteorolojinin son hava tahmini

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TRAKYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI


Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların; Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA'DA HAVA DURUMU


Marmara bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul çevreleri, öğle saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trakya kesiminde yoğun kar, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, güneybatı kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak(40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bölgenin kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı

BURSA °C, 9°C Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

İZMİR °C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

EDİRNE °C, -3°C Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

ADANA °C, 13°C Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

ANKARA °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -11°C, -1°C Parçalı bulutlu