Türkiye (Son Dakika) Kara Pazartesi: 5 ölü, 4 yaralı

Kara Pazartesi: 5 ölü, 4 yaralı

Paylaş
Kara Pazartesi: 5 ölü, 4 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında 24 canı kaybeden Türkiye, bir kaza haberiyle daha sarsıldı. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yolcu otobüsüyle traktörün çarpıştığı kazada sürücüler Ali Uluk ve İbrahim Ayan yaşamını yitirirken, 1'i çocuk 3 kişi yaralandı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ise TIR ile çarpışan otomobildeki aynı aileden 2'si kadın, 3 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza saat 00.00 sıralarında Afyonkarahisar- Dinar karayolunun Dinar’a bağlı Uluköy kavşağı yakınlarında meydana geldi.

Haberin Devamı

Ali Uluk’un kullandığı 32 EF 098 plakalı Alanya- İstanbul seferini yapan yolcu otobüsüyle İbrahim Ayan’ın kullandığı arkasında balya makinesi bağlı 03 L 1372 plakalı traktör çarpıştı.

ŞOFÖRLER OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri otobüs şoförü Ali Uluk ile traktör şoförü İbrahim Ayan’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

Kazada muavin Kayacan Biliç ile otobüsteki 1'i çocuk 2 kişi de yaralandı.

Yaralılardan 2’si Dinar Devlet Hastanesi’ne, 1’i de Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Otobüste sıkışan Ali Uluk’un cenazesi ekiplerin çalışması sonucu çıkarıldı. Uluk ve İbrahim Ayan’ın cenazeleri yapılan incelemenin ardından morga konuldu.

Haberin Devamı

BİR KARA HABER DE DİYARBAKIR'DAN

Ergani yönüne giden Abdullah Özçifçi yönetimindeki 16 DML 98 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Bedri Ortaç yönetimindeki 47 PZ 475 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan aynı aileden oldukları belirtilen Meliha, Fatma ve Umut Özçifçi olay yerinde hayatını kaybetti, sürücüsü Abdullah Özçifçi ise ağır yaralandı.

​Abdullah Özçifçi, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Cesetler de aynı hastanenin morguna kondu.

Kazanın ardından TIR şoförü Bedri Ortaç gözaltına alındı.