Merkez Karabük Barosu'ndan, Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Karabük Barosu'ndan, Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Paylaş
Karabük Barosu'ndan, Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Karabük Barosu'ndan, Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğan kadınların iş hayatından, sosyal ve siyasal hayattan dışlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Kadınlarımızı her alanda çok daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmak zorundayız" dedi.

Karabük Barosu Kadın Hakları Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Avukatlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Karabük Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğan, son dönemde kadınlara yönelen şiddet olaylarında ve kadın cinayetlerinin sayısında artışlar meydana geldiğini belirterek, "Bu gelişmenin nedenleri üzerinde hep beraber düşünmek ve sorgulamak zorundayız. Kadının aşağılanması, yok sayılması ve ikinci sınıf insan muamelesi görmesi gibi olgular bizim kültür değerlerimiz içinde asla olmayan, tarihsel kimliğimize de asla yakışmayan gelişmelerdir. Kadınlarımızın iş hayatından, sosyal ve siyasal hayattan dışlanması kabul edilemez. Kadınlarımızı her alanda çok daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmak zorundayız." dedi.

Rıdvan Erdoğan kadınların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Kadınlarımızın iş hayatında ve siyasal süreçlerde daha fazla yer alması için gereken yasal düzenlemeler acilen yapılmalı, kadınlarımızın önündeki fiili engeller kaldırılmalıdır. Çünkü bir ülkede kadının özgürleşmesi ve ileri gitmesi demek o ülkenin topyekun ilerlemesi demektir. Karabük'te ve ülkemizin her yanında kadınlarımıza yönelen şiddet olaylarını, haksızlıkları, hukuksuzlukları yakın takibe alacağız ve yetişebildiğimiz her yerde bu bunların karşısına çıkarak müdahil olacağız."

Haberin Devamı