Karacabey Karacabey, pandemide de turist ağırlamaya devam ediyor

Karacabey, pandemide de turist ağırlamaya devam ediyor

Paylaş
Karacabey, pandemide de turist ağırlamaya devam ediyor

Karacabey, pandemide de turist ağırlamaya devam ediyor

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediyesi’nin tarım, turizm ve teknolojiyi esas alan 3T vizyonu kapsamında büyük önem verdiği turizme yönelik çalışmalar, kentin turizmde bölgenin parlayan yıl haline gelmesine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Özellikle hafta sonları Bursa ve çevresinden binlerce insanın akın ettiği Karacabey’de hem esnafın yüzü güldü hem de vatandaşlar doğayla baş başa olmanın mutluluğunu yaşadı. Karacabey’de yoğunluğun en çok yaşandığı yerlerden biri, Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü oldu. Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden ilk ve tek köy olan Eskikaraağaç, rekora imza atarak 2 gün boyunca binlerce vatandaşın akınına uğradı.

ADEM AMCA VE YAREN LEYLEK MERAK EDİLİYOR

Son yıllarda, Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesi ile bilinirliğini artıran leylek köyünde vatandaşlar, özellikle Balıkçı Adem ile Yaren Leyleği görmek için köye geldiklerini ifade ediyor. Bunun yanında; Kuş Tahnit Müzesi, Kuş Gözlem Kulesi, Leylek Yürüyüş Yolu ve kayık turu da köye gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler oldu. Köydeki denetimleri ise Zabıta ve Jandarma ekipleri gerçekleştirdi.

Özellikle pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan küçük işletmeler ve köy kadınları derneği de yoğun ilgiden oldukça memnun…

KARACABEY LONGOZU DOĞANIN TADINI ÇIKARMAK İSTEYENLERİN ADRESİ OLDU

Haftasonu insanların en çok tercih ettiği bir diğer yer ise ülkemizin saklı cenneti olarak anılan Karacabey Longozu oldu. Bahar yağmurları ile birlikte artan su seviyesi ile suyun altında kalan orman, bahar mevsimi ile göçmen kuşlarında akınına uğrayınca harika anlara sahne olmaya başladı.

Longoz ormanında da özellikle kuş gözlem kulesi, Afrika evleri ve kayık turu yoğun ilgi görürken, atlı turlar da vatandaşlar tarafından talep görmeye başlamış durumda. Ayrıca Karacabey’de bulunan Atatürk Kültür Parkı da ilçede yaşayan vatandaşların çocuklarıyla akın ettiği bir başka mekan oldu.

HERKES MEMNUN

7’den 70’e herkesin yoğun ilgi gösterdiği bu noktalara artan ilginin hem esnafta hem yerel üreticide hem de tatil için tercih eden vatandaşlarda memnuniyet uyandırdığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan,“Bizler, göreve geldiğimizden bu yana turizm konusunda yoğun çaba içerisindeydik. Ve şimdi bunun karşılığını alıyoruz. Özellikle pandemi sürecinin devam ettiği şu günlerde, vatandaşların sosyal mesafeye uyarak gezebildiği bu mekanlar sayesinde hem evlerinde sıkılan vatandaşların hem de esnafın yüzü güldü. Bizler de bu doğal alanlardaki turizm faaliyetinde bir yandan turizmi desteklerken,bir yandan da doğa konusunda hassasiyet gösteriyor ve zabıta ekiplerimizle birlikte denetimlerimizi yapıyoruz”dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı