Merkez Karacabey'de karla mücadele çalışması sürüyor

Karacabey'de karla mücadele çalışması sürüyor

Paylaş
Karacabey'de karla mücadele çalışması sürüyor

Karacabey'de karla mücadele çalışması sürüyor

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)-BURSA'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, Karacabey ilçesinde belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için, tuzlama ve kar küreme çalışmaları sıklaştırıldı.

İlçede zabıta ekipleri sürekli devriye gezerken, Belediye Başkanı Ali Özkan da merkez ve kırsaldaki denetimlerini, yoğun kar altında da sürdürdü. Özkan, geçtiğimiz cuma günü beklenen kar yağışı öncesi, Karacabey Belediyesi KADEME Yerleşkesinde iş makineleri ve personelle bir araya gelerek, sosyal medyada, “Bölgemizde beklenen kar yağışından dolayı, oluşabilecek aksaklıkları en aza indirebilmek için ekip ve ekipmanlarımızla hazırız" paylaşımı yapmıştı. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü ilçenin merkezinde ve kırsaldaki mahallelerde ulaşımda sıkıntı yaşanmazken, Özkan da iki gün boyunca, merkez ve kırsal mahallelerde kontrollerini sürdürdü. Hayvan Barınağı ekipleriyle sokak hayvanlarını besleyen Özkan, denetimler sırasında kar topu oynayan çocuklarla da bir araya geldi. Özkan; Yarış, Güngörmez, Kulakpınar, Şahmelek gibi yüksek kesimlerde bulunan kırsal mahallelerde de yol açma çalışmalarına katıldı.

'EKİPLER 7/24 TEYAKKUZDA OLACAK'

Özkan, birkaç gün daha sürecek kar yağışına karşı ekiplerin 7 gün 24 saat boyunca teyakkuz halinde olacağını belirterek, "Tüm birimlerimiz sahadalar. Zor durumda kalabilecek vatandaşlar için aşevimiz de teyakkuz halinde bekliyor. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, ağaç devrilmesi gibi durumlarda da aksamalara neden olmamak için hazırda bekliyor. Destek Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz de diğer aksamalara karşı, tamir ve düzenlemeler için tetikte. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de sahada ulaşım başta olmak üzere, vatandaşların hayatlarında aksama yaşanmaması için seferber durumdalar. Umuyorum ki bu 3-4 günlük süreyi bu şekilde sorunsuz atlatacağız” dedi. Özkan ayrıca, "Kar yağışı etkisini artırarak devam etmekte, bu yüzden de müdahalede bulunduğumuz bölgeler 1 saate kadar tekrar aynı hale gelmektedir. Bu sebeple, çok acil durumlar dışında araçla çıkılmaması önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı