Karacabey Karacabey'in kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı

Karacabey'in kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı

Paylaş
Karacabey'in kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı

Karacabey'in kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı

Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),(DHA)-BURSA’da Karacabey ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutlandı.

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı kapsamında yoğun bir etkinliğe imza atılırken, program ilk olarak Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen törenle başladı. Törene; Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş ile daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleştirdi.

“GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER”

Özkan konuşmasında, emperyalist güçlerin tarih boyunca hep gözlerinin Anadolu’da olduğuna değindiği konuşmasında, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda bunu denediler ama başaramadılar. Sonra Asala ile PKK ile ve son olarak FETÖ ile ülkemizi işgal etmeye kalktılar. Ama milletimiz bu oyunların hiçbirine geçit vermedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘geldikleri gibi gittiler’. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan topraklarını savunurken şehit düşen tüm yiğitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Özkan’ın konuşmasının ardından, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi öğrencisi Ali İskender Aynacı, günün anlam ve önemini anlatan şiirini seslendirdi. Törende daha sonra, Bursa Büyükşehir Bando Ekibi kahramanlık marşlarıyla konser verdi. 2 yıl önce, Karacabey Belediyesi tarafından yapılan kültür envanter çalışmaları kapsamında ortaya çıkarılan Arnavut Demir Dede’nin hikayesi araştırılarak gün yüzüne çıkarılırken, harabeye dönen mezarı da yapılan titiz çalışmayla yenilenmişti. Törende, Karacabey Belediyesi tarafından tiyatro oyuncuları ve öğrencilerden oluşan ekiple hikayenin canlandırılması yapıldı. Duygu dolu anların yaşanmasına sahne olan gösteri, izleyicilerden tam not aldı.

KURTULUŞ ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Cumhuriyet Alanında yapılan törenin ardından protokol üyeleri, ilçede 14 Eylül ve sonrasındaki günlerde şehit düşen kahramanları mezarları başında yad etti. İlk olarak, Taşlık Köprüsünün yanı başında şehit düşen vatandaşlar dualarla anılırken, daha sonra Arnavut Demir Dede’nin Kulakpınar Mahallesi’nde bulunan mezarı ziyaret edildi. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği ziyaretten sonra, Kulakpınar Mahalle Muhtarlığı gelen protokol ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı