Sağlık Karaciğer Hastalıkları Olimpiyatı İstanbul'da yapılıyor

Karaciğer Hastalıkları Olimpiyatı İstanbul'da yapılıyor

Paylaş
Karaciğer Hastalıkları Olimpiyatı İstanbul'da yapılıyor

Siroz, hepatit, karaciğer kanseri gibi hastalıklara ilişkin yeni tedavi yaklaşımlarının paylaşılacağı ve yeni ilaçların etkisinin anlatılacağı "Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği Kongresi Türkiye'de yapılacak. Yaklaşık 6 bin bilim adamı, 12-15 Mart 2015'te İstanbul'da buluşacak

12-15 Mart 2015'te İstanbul'da düzenlenecek 'Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği Kongresi'nin (APASL) başkanlığını Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci üstlenecek. Dökmeci, 10. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu alanda söz sahibi çok sayıda hekimin, karaciğer hastalıklarıyla savaşta önemli başarılar elde ettiğini, uygulanan tedavi yaklaşımlarının ve elde edilen sonuçların dünya standartlarında olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Türk bilim adamlarının tıbbın pek çok alanında kendini dünyaya tanıttığını vurgulayan Dökmeci, önemli tıp kongrelerinde Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının da bunun en önemli kanıtlarından biri olduğunu söyledi.

Birçok Türk bilim adamının yapacağı sunumlar ve oturum başkanlıklarıyla isimlerini dünyaya duyurma imkanı bulacaklarını aktaran Dökmeci "Bu sayede bilim adamlarımız sadece Asya-Pasifik ülkeleri değil, aynı zamanda Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ülkeleri ve ABD'den gelecek katılımcılarla ortak paylaşımlarda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

APASL Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Kadir Dökmeci, Mart ayında İstanbul’da düzenlenecek Kongre ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bu önemli toplantının Türkiye’ye alınması ve organizasyonunda Prof. Necati Örmeci, Prof. Selahattin Ünal ve Prof. Hasan Özkan, Doç. Mehmet Arhan ve Prof. İsmail Balık’ın da değerli katkıları olmuştur. Ülkemizden çok sayıda bilim adamının da konuşmacı olarak yer alacağı bu kongrede özellikle Asya, Avustralya, Avrupa, Amerika ve Afrikadan 170’e yakın çok değerli bilim adamlarının bu kongrenin bilimsel seviyesini çok üst düzeye çekeceği inancındayız. Bu kongrenin başarısında Türk bilim adamlarının katkıları, yardımları ve çabalarının da önemli rol oynayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı