Gündem Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi başvurusu nasıl yapılır?

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi başvurusu nasıl yapılır?

Paylaş
Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi başvurusu nasıl yapılır?

Karadeniz Teknik Üniversitesi 53 öğretim üyesi alacak. Başvurular dün başladı 15 günlük süre verildi. Peki başvuru şartları nelerdir?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü dün paylaştığı ilanda "Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır." diye belirtti.

Haberin Devamı

Bu ilanın yayımlanmasıyla birlikte başvuru yapmak isteyenler istenilen belgeleri ve şartları araştırmaya başladı.

İLAN DETAYINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GENEL AÇIKLAMALAR

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların YDS'den 65 veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puanın eşdeğeri bir puanı almış olmaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgelerine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Başvurular Resmi Gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 (onbeş) gün süre içerisinde KTÜ Personel Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta ile yapılacaktır.

"Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri İle İlgili Yönerge"ye ve ilgili Senato Kararlarına Üniversitemiz www.ktu.edu.tr/personel web sayfasındaki mevzuat kısmından ulaşabilirsiniz.