Önceki Fotolar

Karadenizli kadınlar kışa hazır

Karadeniz'in zorlu doğa koşullarına rağmen yılın dört mevsimi ellerinden kazması, bellerinden orağı, sırtlarından dırmaçı eksik olmayan kadınlar, ekim ayının gelmesiyle ilkbaharda ektikleri ürünlerin hasadını tamamladı.

08 Ekim 2019, Salı 21:38 Son Güncelleme:
A A

Kuruttukları mısırı da değirmende öğüterek un haline getiren kadınlar, bu sayede de kışlık un ihtiyacını da karşılamış oluyor.

Kışa hazır hale getirildi

Kışa hazır hale getirildi

Karadeniz'in dik yamaçlarında her gün ter döken kadınlar, ekim ayının gelmesiyle yavaş yavaş dışarıdaki hazırlıklarını bitirerek, ektikleri ürünlerin hasadını tamamlıyor. Kendilerinin yanı sıra hayvanları için de yoğun çaba sarf eden kadınlar, önce arazilerindeki otları biçti, ardından kuruttu ve daha sonra da depolayarak kışa hazır hale getirdi.

Evdeki mesaiye de yoğun çapa harcıyorlar

Evdeki mesaiye de yoğun çapa harcıyorlar

Bağ ve bahçeye ektikleri kabakları da toplayarak kış hazırlıklarını tamamlayan Karadeniz'in çalışkan kadınları, evdeki mesaiye de yoğun çaba harcıyor.

Meyveleri belli işlemden geçirerek pekmez ve reçel, sebzelerden salça ve konserve yapan kadınlar, temizleyerek bidonlara koydukları taze fasulyenin de kışın tüketmek üzere tuzlama ya da turşusunu yapıyor.

Çalışkanlıklarıyla bilenen Karadenizli kadınlar, yufka gibi günlük ihtiyaçlarını da asla ihmal etmiyor. Yorucu olmasına rağmen bu iş temposuna alışan kadınlar, bazen ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Kışa hazır hale gelen kadınlar, hasat ettikleri bahçelere de lahana, pazı, şalgam ve yulaf ekimini de bırakmıyor.

Üretkenliği ve çalışma azmiyle bir taraftan çevresindekilere örnek olan Karadenizli kadınlar, diğer taraftan da yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturuyor. AA

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Vazgeçilemeyen lezzet Boşnak böreği: Tadan, yemek için bir daha geliyor