Babaeski Karahalil'de, yağmur ve şükür duası

Karahalil'de, yağmur ve şükür duası

Paylaş
Karahalil'de, yağmur ve şükür duası

Karahalil'de, yağmur ve şükür duası


Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Karahalil beldesinde, yuğmur ve şükür duası yapıldı.

Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut'un düzenlediği yağmur ve şükür duasına CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı. Babaeski Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu ile Çarşı Camisi imam hatibi Yasin Tanrıverdi tarafından, öğle namazına müteakiben, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yağmur ve şükür duası programı, ilahi ve mevlid-i şerifle son buldu.

Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut, beldelerinde yağmur duasının 2011 yılından bu yana yapılmadığını belirterek, "Herkes canla başla, maddi imkanı yettiği ölçüde bu hayır işine gönlünce ortak oldu. Şahsen ben buradaki kalabalığı, yoğun katılımı görünce çok mutlu oldum. Sözlerime başlarken de ifade ettiğim gibi 9 yıla yaklaşan bir aradan sonra etraf köylerden de bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan misafirlerimizle, hanelerimize, toprağımıza, ürünlerimize bereketin vesilesi olacak olan yağmur ve şükür duamızı gerçekleştirmiş olduk. Bu organizasyonun her kademesinde hep beraber çalıştığım belediye meclisim adına sizlere çok teşekkür ederim" dedi.

Etkinlike, yapılan duanın ardından Karahalil Belediyesi Kültür Salonu'nda verilen yemekle son buldu.

Haberin Devamı