Karanfilin faydaları ve nasıl kullanılır? Karanfil çayı nasıl yapılır?

Görünüşü küçük, tadı hafif acı olan karanfil faydaları ve pek çok nitelik bakımından zengindir. Karanfilin faydaları ve etkilerini öğrenin, her gün çayınıza bir kaç karanfil atarak etkilerinden faydalanabilirsiniz. Karanfilin faydaları oldukça güçlüdür. İşte daha çok karanfil tüketmeniz için nedenler

21 Ekim 2021, Perşembe 11:45 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KARANFİL

KARANFİL

Karanfil, vücut için sihir gibi çalışan tıbbi bir baharattır. Asya ve Güney Amerika'da yetişen yaprak dökmeyen bir ağaç olan Syzygium aromaticum'dan elde edilir.

Karanfil bütün veya öğütülmüş olarak kullanılabilir. 


KARANFİLİN BESİN DEĞERLERİ

KARANFİLİN BESİN DEĞERLERİ

Bir çay kaşığı karanfil porsiyonu şunları içerir:

  • Kalori: 6
  • Protein: 1 gramdan az
  • Yağ: 1 gramdan az
  • Karbonhidratlar: 1 gram
  • Lif: 1 gram
  • Şeker: 1 gramdan az

Karanfil aynı zamanda mükemmel bir kaynaktır:

  •  Manganez (Günlük ihtiyacının %55'ini karşılar)
  • K vitamini
  •  Potasyum
  • Beta karoten
  • Öjenol

KARANFİL FAYDALARI

KARANFİL FAYDALARI

Çok güçlü bir manganez kaynağı olan karanfil, beyin işlevini sürdürmek ve güçlü kemikler oluşturmak için gerekli bir mineraldir

Karanfil, onlara zengin kahverengi renklerini vermeye yardımcı olan harika bir beta-karoten kaynağıdır.

Karoten pigment ailesi, önemli antioksidanlar ve provitaminlerdir.

Karoten pigmentleri, gözlerinizi sağlıklı tutmak için önemli bir besin olan A vitaminine dönüşebilir.


KARANFİLİN FAYDALARI NELEDİR?

KARANFİLİN FAYDALARI NELEDİR?

  • Vücuttaki iltihabı azaltır: Karanfil, anti-inflamatuar özelliklere bağlı birçok bileşik içerir.
  • Serbest radikallerle savaşır: Karanfil antioksidanlarla doludur . Bu bileşikler vücudunuzun, hücrelerinize zarar veren ve hastalığa yol açabilen serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur.
  • Mideyi korur, güçlendirir: Ön çalışmalar, karanfilin bu mukusu kalınlaştırabildiğini, ülser geliştirme riskinizi azalttığını ve mevcut ülserlerin iyileşmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.
  • Karaciğere iyi gelir: Karanfilde bulunan öjenolün karaciğer sirozu ve yağlı karaciğer hastalığının belirtilerini azaltmaya yardımcı olabileceği bulunmuştur.
  • Kemikleri güçlendirir: Karanfil, önemli miktarda mineral manganez sağlar . Manganez, vücudunuzun kemiklerinizi onarmaya ve hormon üretmeye yardımcı olan enzimleri yönetmesine yardımcı olur.



KARANFİL NASIL KULLANILIR?

KARANFİL NASIL KULLANILIR?

Karanfil kuru çiçeklerdir, Lezzetlerini güçlü tutmak için karanfilleri bütün olarak alın ve kullanmak istediğinize kadar hava geçirmez kaplarda saklayın. 

  • Bir kaç karanfili çiğneyerek tüketebilirsiniz.
  • Karanfili çayınıza atabilirsiniz
  • Akşamdan hazırlayacağınız karanfil suyunu tüketebilirsiniz
  • Karanfil çayı yaparak içebilirsiniz.
  • Etleri baharatlamak ve ağız tadınıza uygun şekilde yemeklere katarak kullanabilirsiniz



KARANFİL ÇAYININ FAYDALARI

KARANFİL ÇAYININ FAYDALARI

Karanfilin faydalarından yararlanmak için en ideal yöntemlerden biri karanfil çayı içmek ya da siyah çayınıza karanfil atmaktır.

Daha güçlü bir karanfil dozu almakla ilgileniyorsanız, karanfil çayı da yapabilirsiniz:

  1. Bir yemek kaşığı bütün karanfil öğütün.
  2. Tozu üç veya dört dakika kaynar suda demleyin.
  3. Baharatı süzün ve kış ayları için mükemmel olan zengin baharatlı bir çayla baş başa kalacaksınız.



Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Limonlu kahve zayıflatır mı?