Bucak Karantinadaki köyde jandarma doğum yaptırdı

Karantinadaki köyde jandarma doğum yaptırdı

Paylaş
Karantinadaki köyde jandarma doğum yaptırdı

Karantinadaki köyde jandarma doğum yaptırdı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde Covid-19 nedeniyle karantinada bulunan Çamlık köyünde yaşayan Ömer ve Ayşe Yılmaz çiftinin ineğine, jandarmanın yardımıyla doğum yaptırıldı.

Bucak'a bağlı Çamlık köyünde yaşayan Ömer ve Ayşe Yılmaz çifti ineklerinin doğum yapacağını anlayınca köylerinin karantinada olmasından dolayı akşam saatlerinde devriye noktasındaki jandarmadan yardım isteyerek veteriner talebinde bulundu. Bucak Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Bucak'tan veteriner gelmesi için harekete geçti. Daha sonra ilçeden gelen veteriner, jandarmanın da desteğiyle Ömer-Ayşe Yılmaz çiftinin ineğine doğum yaptırdı. İneği sağlıklı şekilde doğum yapan Yılmaz çifti jandarmaya teşekkür etti.

Ömer Yılmaz, "Köyümüz karantinada. Komşulardan yardım istesek karantina kurallarını ihlal edeceğiz, köy karantinada olduğu için veteriner de gelmiyor. Bunun üzerine köyün çıkışında bulunan jandarma ekiplerine giderek ineğimin doğum yapamadığını söyledim. Bunun için veteriner lazım olduğunu aksi taktirde hem ineğim hem de yavrusunun telef olacağını söyledim. Bunun üzerine jandarma ekipleri bir taraftan veteriner çağırırken bir taraftan da ahırıma gelerek veterinere yardımcı oldu ve ineğimi doğum yaptırdı. Jandarma ekiplerinin sayesinde hem ineğim hem de buzağısı telef olmadan sağ salim dünyaya geldi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı