İslahiye Karasu Çayı taştı, ekili araziler su altında kaldı

Karasu Çayı taştı, ekili araziler su altında kaldı

Paylaş
Karasu Çayı taştı, ekili araziler su altında kaldı

Karasu Çayı taştı, ekili araziler su altında kaldı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE(Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, etkili olan sağanak nedeniyle Karasu Çayı taşınca, 4 bin dönüm arazi su altında kaldı.
Eylül ayında başlayan Mart aylarında da etkili olan ve 7 ayda metrekareye 1021,2 metreküp yağış düşmesi ile Karasu Çayı, Kılavuzlu Barajında gelen suyla birlikte taşkın yaşandı. Karasu Çayı'nın geçtiği Zincirli, Örtülü, Güllühöyük, Karapolat ve Çolaklar mahallelerinde dere yatağı yanında bulunan yaklaşık 4 bin dönüm buğday ekili alan 7 ayda üçüncü kez sular altında kaldı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İslahiye Ziraat Odası işbirliğiyle komisyon kurularak bölgede inceleme ve zarar tespit çalışması başlatıldı. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, ilçede son 50 yılın en yüksek yağışının yaşandığını belirterek, "6 mahallemizde yaklaşık 4 bin dönüm ekili alan sular altında kaldı. Oda olarak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz iş birliğiyle kurulan zarar tespit komisyonlarımız çalışmalarına başladı. Zarara uğrayan çiftçilerimiz ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı