Sağlık Karatay: Sağlık Bakanı olsaydım 3 şeyi yasaklardım

Karatay: Sağlık Bakanı olsaydım 3 şeyi yasaklardım

Paylaş
Karatay: Sağlık Bakanı olsaydım 3 şeyi yasaklardım

Tvnet ekranlarında yayınlanan Sağlık Raporu programında konuşan Prof. Dr. Canan Karatay "Sağlık Bakanı olsaydım ilk rafine şekeri yasaklar ürettirmezdim, ikinci olarak kutuya girmiş hiçbir şeyi sattırmazdım, üçüncü olarak bütün gazlı içeceklerin reklam edilmesini yasaklardım" dedi

İşte Karatay'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

"Hastalık tedavi edilmez, hasta tedavi edilir" diyen Karatay “Hasta olduğunda tedavi olmayı bekleniyor. Ben neden bu hastalıklar meydana geliyor onu araştırıyorum. Birçok doktor 'Canan Karatay ile aynı fikirde değilim' diyor, ben temel bilim anlatıyorum ister aynı fikir de ol ister olma."

'MESLEKTEN MEN EDİLMEDİM'

Hakkında çıkan mesleğinden men edildiğine dair bir çok iddia atılan Canan Karatay "Meslekten men edildiğimi söylüyorlar öyle bir şey yok, tıp denekleri kadın doğum kliniklerinde hastalara 'men edildi' diyor."

'EKMEK YEMEYİNCE MUTSUZ OLUYORSANIZ BAĞIMLISINIZ'

Ekmek yemenin şart olmadığını söyleyen Karatay "Ekmek yemeyince mutsuz oluyoruz diyorsanız bağımlısınız. Ekmek şart değil, eski ekmekler yok. Eskiden ekmekleri ıslatırdık, öyle köfte yapardık. Neden çünkü ekmeklerdeki buğdaylarda eskiden kalitesine göre fark ediyordu.

Haberin Devamı

'SAĞLIK BAKANI OLSAYDIM ŞEKERİ YASAKLARDIM'

Şeker ve mısır şurubunun kullanıldığı tüm gazlı içeceklerin çocukların alkolü olduğunu belirten Karatay "Sağlık Bakanı olsaydım ilk rafine şekeri yasaklar ürettirmezdim, ikinci olarak kutuya girmiş hiçbir şeyi sattırmazdım, üçüncü olarak bütün gazlı içeceklerin reklam edilmesini yasaklardım" dedi.

'ÇİN'DEN SARIMSAK İTHAL EDİLİYOR'

"Çin'den sarı

'KÜLTÜR OLAN HİÇBİR ŞEYİ YEMEYİN'

"Kültür olan hiçbir şeyi yemeyeceksiniz. Kültür mantarı, kültür balıklarını yemeyeceksiniz. Deniz balığı, göl balığını yemelisiniz. Ha

'D VİTAMİNİ EKSİK OLAN ÇOCUK OTİZMLİ OLUR'

Bağışıklık sistemini yükseltmek için D vitaminine ihtiyacımız var. Bütün hamilelerde şeker yüklemesi yapılıyor, buna gerek yok. Hamilelerin şeker yüklemesi yerine D vitaminin yükseltilmesi gerekiyor. Eğer D vitamini yükseltilmezse çocuklar otizm oluyor."

'İYİ DÜŞÜNMEK İÇİN ZEYTİNYAĞI YİYİN'

Zinde kalmak ve iyi düşünebilmek için zeytinyağı yenmesinin yeterli olduğunu söyleyen Karatay "Ekmek yediğiniz, karbonhidrat aldığınız sürece iyi düşünemezsiniz. Zinde kalmak için zeytinyağı yemeniz gerekir" dedi.

Haberin Devamı