Gündem Kardelen Elif'e öğretmenlik tesellisi

Kardelen Elif'e öğretmenlik tesellisi

Paylaş
Kardelen Elif'e öğretmenlik tesellisi

Kardelen Elif'e öğretmenlik tesellisi

İstanbul Halkalı'daki bombalı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Mehmet Çağlar Bölük'ün eşi 23 yaşındaki Elif Bölük, öğretmenlik hayalinin gerçeğe dönüşmesiyle teselli buldu. Atama bekleyen Elif öğretmen, şehitlerin birinci derece yakınlarıyla ilgili yönetmelik kapsamında istediği okulda görevlendirildi.

4 yıl önce Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan, ancak bir türlü ataması gerçekleşmeyen ve eşinin tayininin çıkması üzerine gittiği Mardin Yeşilli'deki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda aylık 300 TL karşılığında bir süre ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra evde oturmak zorunda kalan Elif Bölük, buruk da olsa hayallerine kavuştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Doğu ve Güneydoğu’daki kız çocuklarına yönelik ‘Kardelen’ adlı kampanyasıyla okulunu bitirip öğretmen olan Muşlu Elif Bölük'ün şehitlerin birinci derece yakınlarını ilgilendiren yönetmelik kapsamında istediği okulda görevlendirildi.

Elif öğretmen, İstanbul Halkalı’daki hain saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün memleketi olan İzmir’in Tire İlçesi’ne bağlı Doyranlı Köyü’nde toprağa verilmesinin ardından, terör örgütü PKK’ya yönelik “Ben de Kürdüm. Hakkımızı savunmak size mi kaldı” şeklindeki tokat gibi sözleriyle gündeme gelmişti.