Türkiye (Son Dakika) Kardeş Eli Derneği'nde her şey insan ve insanlık için

Kardeş Eli Derneği'nde her şey insan ve insanlık için

Paylaş
Kardeş Eli Derneği'nde her şey insan ve insanlık için

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, bir grup gönüllü tarafından 2006 yılında İstanbul merkezli olarak kurulmuştur. “İnsanlık İçin” sloganıyla yola çıkan derneğin kurucu ekibi 2003 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Kardeşeli, dünyanın herhangi bir yerinde yardıma ihtiyacı olan tüm insanların yardımına koşmaktadır.

Dünyanın dört bir yanında süren savaşlar, yaşanan doğal afetler ve birçok farklı sebebe bağlı olarak insanlar yaşam savaşı vermektedir. Özellikle dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke olan Türkiye’de merkezi bulunan dernek, evlerinden uzak düşen ve şefkatli bir ele ihtiyacı olan her insana yardım etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler verilerine göre 2020 yılı itibariyle çeşitli nedenlerle evlerinden edilmiş 80 milyon civarında mülteci bulunuyor. Dünyanın birçok yerinde 2 milyar insanın henüz tatlı suya erişimi yok. Kardeşeli İnsani Yardım Derneği yaşam savaşı veren insanların hayatlarına ufak da olsa dokunabilmek için hem maddi hem de manevi olarak projeler üretmeyi sürdürmektedir.

Sürdürülebilir ve kalıcı yardım projeleri üretiliyor

İnsani yardım projelerindeki en büyük sorunların başında sürdürülebilirlik gelir. Kardeş Eli İnsani Yardım Derneğinin nihai amacı hayatına dokunduğu tüm insanlar için sürdürülebilir ve kalıcı projeler hayata geçirmektir.

Yardıma ihtiyacı olan bölgelerde anlık çalışmalar yapmak yerine, insanların ihtiyaçlarını kalıcı olarak gidermek ve sahip olacakları şartları kalıcı hale getirmek için çalışmaları düzenlenir. Sürdürülebilir projelerin yanında nerede yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa hiçbir ayrım yapmadan yanında olma gerekliliğini hisseden gönüllülerin bulunduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği dünyanın birçok noktasında faaliyet yürütür. Asya’dan Uzak Doğu’ya, Balkanlar’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafi bölge içinde insanların ihtiyaçlarına cevap vermeyi ilke edinen derneğin Türkiye sınırları içinde de faaliyetlerini inceleyebilirsiniz.

Dünyanın iyi bir yer olması ve toplumun birbirine köklü bağlarla bağlanması için sivil toplum kuruluşlarına büyük bir misyon düşer. Özellikle son zamanlarda doğal afetlerden etkilenen Türkiye için ayrım yapmadan şeffaf ve tarafsız bir şekilde ihtiyaçların giderilmesi için yardım kampanyaları düzenleniyor.

Ayrım yapmadan mağdur insanların ihtiyaçlarına çözümler bulunuyor

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği’nin en önemli kıstasları arasında ayrım yapmamak bulunur. Tüm projelerde dil, din, ırk, mezhep ayırt etmeden insanlara ulaşılır. Dünyanın her yerinde mağdur insanların sesi olmaya odaklanan dernek; şeffaf ve sürdürülebilir projelerini sürekli geliştirmeye çalışıyor.

Yardıma ihtiyacı olan bölge ve insanların sesini duyurmak için tüm imkanlar seferber edilmektedir. İnsan haklarını görmezden gelen ve ihlal eden her türlü anlayışın karşısında insanlığın yanında yer alan dernek, dünyanın her yanında insanı yaşatmayı kendine görev biliyor.

Haberin Devamı

Dünyanın her yerinde yaşanan mağduriyetleri çözüme kavuşturmaya ve dünyayı tüm canlılar için yaşanabilir bir yer haline getirmeye yönelik yardım kampanyaları düzenleniyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini günler başta olmak üzere mağduriyet bölgelerinde birçok yardım kampanyası gerçekleştirilmektedir. Su kuyuları açma, eğitim faaliyetlerini başlatma, kalıcı yaşam alanları oluşturma gibi konularda derneğin başlıca faaliyetleri arasında sayılabilir.

Bu bir ilandır.