Samsun Kardeş şehir Bosna Hersek heyeti, Samsun’da

Kardeş şehir Bosna Hersek heyeti, Samsun’da

Paylaş
Kardeş şehir Bosna Hersek heyeti, Samsun’da

Kardeş şehir Bosna Hersek heyeti, Samsun’da

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Kardeş Şehir Uygulamaları' kapsamında tecrübe paylaşımlarında bulunmak üzere kente gelen Bosna Hersek Brçko Belediye Başkanı EsedKadric ve beraberindeki heyeti konuk etti.

'Kardeş Şehir Uygulamaları' kapsamında Samsun'a gelen Bosna Hersek Brçko Belediye Başkanı EsedKadric ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ziyaret etti. Ziyarette, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi AdisAlagiç de yer aldı. Başkan Mustafa Demir, Başkan Kadric ve beraberindeki heyete önce Amisos Tepesi'ni gezdirdi ardından da makamında ağırladı.

‘ASIRLARA DAYALI BİR KARDEŞLİĞİMİZ VAR’

Belediyelerin uluslararası platformlarda etkin rol almasını desteklemek amacıyla kardeş şehir uygulamalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile Brçko Belediyesi arasındaki kardeşlik ilişkisi inşallah daha da artacak. Gelecek her türlü iş birliğine ve projeye açığız. Bosna Hersek ile asırlara dayalı bir hukukumuz ve kardeşliğimiz var. İlişkilerimizin her alanda daha da artması için karşılıklı diyaloğa önem veriyoruz. Bosna Hersek ne kadar güçlü ve mutlu olursa, biz de kendimizi o kadar güçlü ve huzurlu hissederiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Brçko Belediye Başkanı EsedKadric ise,"Samsun tarihi, kültürü ve turizm değerleriyle çok güzel bir şehir. Bu açıdan Samsun ile yaptığımız iş birliği ve ilişkileri önemli görüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı