Spor Kardeşinin fedakarlığıyla "altına" uzandı

Kardeşinin fedakarlığıyla "altına" uzandı

Paylaş
Kardeşinin fedakarlığıyla "altına" uzandı

Antalya'da düzenlenen Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda ilk turda rakip olan kardeş milli sporculardan küçüğü, ağabeyi lehine turnuvadan çekildi. Kardeşinin fedakarlığı sonrası finalde altın madalyaya uzanan ağabeyi, olimpiyatlara katılma yolunda puanlar elde etti.

Konya’nın Beyşehir ilçesinden milli sporcu kardeşler Yunus (23) ve Muhammet Talha Sarı (21), aynı kiloda mücadele etmeye başlayınca katıldıkları 4’üncü şampiyonada çekilen kura sonucu ilk kez birbirlerine rakip oldu.

80 kiloda ikisi de favori gösterilen sporcu kardeşlerden Talha, ağabeyinin uluslararası müsabakalardan elde edeceği puanlarla olimpiyatlara katılabilmesi için fedakarlıkta bulunarak maça çıkmadı. Yunus Sarı, kardeşinin yaptığı jest sonrası çıktığı 4 maçı da kazanarak, şampiyonada Türkiye adına altın madalyaya uzanan tek sporcu oldu. Sarı’ya bu madalya, olimpiyatlar yolunda 10 puan kazandırdı.

"Finalde rakip olsaydık daha güzel olurdu"
Yunus Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir kardeşi ile aynı sıklette mücadele ettiklerini söyledi.

Daha önce birbirlerine rakip olmadıklarını dile getiren Sarı, şöyle devam etti:
"Daha önce farklı gruplarda yarışıyor, ikimizden birisi elenmiş oluyordu. Bu turnuva öncesi sporcu arkadaşlar, ’bu kez rakip olacaksınız, ne yapacaksınız?’ diye şakalaşıyorlardı. Kuralar bir gün öncesinden çekiliyor. Gece telefona bakıp öğrendiğimde şok oldum. Hemen Talha’ya telefonu uzattım, ’bak rakibin kimmiş’ dedi. O da çok şaşırdı. Olimpiyatlar için puana ihtiyacım vardı. Talha benim için fedakarlık yaptı. İkimiz de kilonun favorisiydik. Farklı gruplarda olsak, ikimiz de madalya alırdık. Ama bunda da bir hayır varmış dedik. Elenseydim üzülecektim. Belki Talha çıkıp birinci olabilirdi ama ben birinci oldum. Finalde rakip olsaydık daha iyi olurdu."

Muhammet Talha Sarı da ilk turda ağabeyi ile eşleşmesinin kendileri için şanssızlık olduğunu ifade etti.

"Daha çok puanı olduğu için çekilmek istedim"
İlk defa önemli bir turnuvada karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Sarı, "İkimiz de başarı elde etmek istiyorduk. Şanssızlık, ilk turda denk geldik. Tabii ki ağabeyimin olimpiyat yolunda üst puanları var ama daha puanlar almalı. Ben yeni başlıyorum. Onun daha çok puanı olduğu için çekilmek istedim. Finalde karşılaşmayı tabii ki isterdik. İkimiz de madalya ve puan kazanabilirdik" diye konuştu.

"Ha o ha ben..."
Şampiyonalara hep kendileri gibi milli sporcu olan ağabeyleri Ali ve Yunus Sarı ile idman yaparak hazırlandıklarını anlatan Sarı, "Madalyayı ha o almış ha ben almışım, çok fark etmiyor. Aynı gururu, aynı duyguları yaşıyoruz. Sonuçta kendim altın madalya kazanmış gibi hissettim" dedi.

Milli sporcuları yetiştiren Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu antrenörü Nafiz Çakır ise ilk defa başlarına böyle bir şey geldiğini belirtti. "Tabii ki şanssız bir durum. Talha’nın emeğine de yazık oldu. Turnuvaya çok iyi hazırlanmıştı" diyen Çakır, şunları kaydetti:

"Final olsaydı daha güzel olacaktı. Turnuvaya dünyanın sayılı sporcuları geliyor. Olimpiyatlara hazırlık için puan mücadelesi var. Yunus’u, Türkiye’ye büyük erkeklerde tek altın madalya kazandıran isim olmasından dolayı kutluyorum. Talha’yı da bu fedakarlığından ötürü tebrik ediyorum. Her ikisinin de gelecekte olimpiyatlara katılarak ülkemize şampiyonluklar kazandırmasını bekliyorum."

Haberin Devamı