Gündem Kardeşlerin acı kaderi

Kardeşlerin acı kaderi

Paylaş
Kardeşlerin acı kaderi

İki yıl arayla otomobil çarpması sonucu can verdiler; hem de okul yolunda...

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Rıdvan Koyun, Aziziye Araştırma Hastanesi önüne çıkmak isterken, Atatürk Bulvarı'nda bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Rıdvan Koyun'un ağabeyi Ercan Koyun'un da 2008 yılında Erzincan’da lise son sınıf öğrencisiyken yine okul yolunda kazada öldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Kaza, geçen hafta perşembe günü saat 20.00 sıralarında Palandöken İlçesi'nde Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Geçen yıl Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü kazanan Rıdvan Koyun, Atatürk Üniversite Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne gitmek için Yoncalık semtindeki okulundan çıktı. Rıdvan Koyun, üst geçit bulunmayan yolun karşısına geçerken plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Otomobil olay yerinden kaçarken, Rıdvan Koyun çevredekiler tarafından çağırılan ambulansla yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Bir gece yoğun bakımda kalan Rıdvan Koyun kurtarılamadı.

Haberin Devamı

ÖLDÜĞÜNDE 18 YAŞINDAYDI

4 çocuklu Pakize ve İlhan Koyun çiftinin iki yıl önce de bir oğullarını kazaya kurban verdiği ortaya çıktı. Rıdvan Koyun'un ağabeyi lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Ercan Koyun'un okula giderken, bir otomobilin çarpması sonucu öldüğü belirtildi.

Rıdvan Koyun'un cenazesi ailesi tarafından memleketi Erzincan'a götürülerek, kardeşi Ercan Koyun'un mezarının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Erzurumlular, her gün binlerce kişinin kullandığı Atatürk Bulvarı'na üst geçit yapılmamasına tepki göstererek, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Aziziye Araştırma Hastanesi, Doğu’da 13 kente hizmet veriyor. Güney çevre yolu üzerindeki bu kavşakta yaya trafiği oldukça fazla. Ancak, kavşağa yakın bölgede bir üst geçit yok. Erzurum’da iki hafta önce de bir ilköğretim okulu öğrencisi yine okuldan çıkıp evine giderken üst geçit olmadığı için yaşamını yitirdi. Belediyenin bu gibi hassas noktalara üst ya da alt geçit yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Polis, Rıdvan Koyun'a çarpıp kaçan otomobilin sürücüsün yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)