Türkiye (Son Dakika) Karısını 7. kattan attı, müebbeti aldı!

Karısını 7. kattan attı, müebbeti aldı!

Paylaş
Karısını 7. kattan attı, müebbeti aldı!

Diyarbakır'da 17 yıllık dini nikahlı eşi Güldane Poçak'ı, oturdukları binanın 7'nci katından atarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan G.S'ye "kasten öldürmek" suçundan müebbet, eşi ve çocuklarını "tehdit ederek kasten yaralama" suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında sanık G.S ile avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, "suçun vasıf ve mahiyeti", "mevcut delil durumu", "kuvvetli suç şüphesinin" varlığı nedeniyle tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüşünü bildirdi.

Haberin Devamı

Sanık G.S önceden yaptığı savunmalarını tekrar ederek, beraati ve tahliyesini talep etti. Sanık G.S’nin avukatı Sidar Demiroğlu savunmasında, iddia makamının müvekkili hakkında tutukluluğa ilişkin mütalaasına katılmadığını söyledi. Demiroğlu, müvekkilinin kasten öldürme suçunu gerçekleştirdiğine dair somut bir delil bulunmadığını ileri sürerek, şöyle konuştu: "Müvekkilim ile maktul arasında şiddetli geçimsizlik vardı. Çocukların anlatımıyla maktulun olay günü birkaç kez balkona uğrayarak ’balkondan atlaması halinde ölebileceği’ konusunda konuştuğu dosyada mevcuttur. Balkon korunaklı bir balkondur. Bu nedenle maktulun fiziki ölçülerine bakılarak itilmesi mümkün değildir. Boğuşma olsaydı, maktulun tüm tırnaklarında genotipler çıkması gerekirdi. İtilmek suretiyle atılmış olsaydı orada vefat ederdi. Ağır yaralanarak hastanede vefat etmiştir. Bu nedenle müvekkilinin beraatine ve hüküm ile birlikte tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum."

Haberin Devamı

Poçak ailesinin avukatı Halime Sanlı ise maktulün vefat etmeden önce "kocasının kendisini attığını" belirtiğini hatırlatarak, "Çocukların poliste verdiği ifade ile mahkemede verdiği ifade arasında çelişki bulunmaktadır. Delilleri bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, maktulun sanık tarafından aniden itilmesi mümkündür. Her ne kadar maktul ve sanık arasında resmi nikah yoksa bile Türk Ceza Kanunu’nun ’eşe karşı kasten öldürme’ hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti, sanık G.S’yi dini nikahlı eşi Poçak’ı "kasten öldürdürmek" suçundan müebbet, eşi ve çocuklarını "tehdit ederek kasten yaralama" suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

AA