Türkiye (Son Dakika) Karısını ve kayınpederini öldüren adam beraatini istedi

Karısını ve kayınpederini öldüren adam beraatini istedi

Paylaş
Karısını ve kayınpederini öldüren adam beraatini istedi

Ayrı yaşadığı eşini ve kayınpederini öldüren zanlı kendisini böyle savundu: "Karım başkasına atacağı mesajı yanlışlıkla bana attı. Birgün önce de babası yüzüme tükürdü. Kendimi korurken cinayetleri işledim"

Mersin'de eşini ve kayınpederini öldüren 36 yaşındaki Murat Düz’ün 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada avukat, müvekkilinin cinayetleri ağır tahrik altında işlediğini öne sürüp tahliyesini istedi. Avukatın bu talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

POMPALIYLA EVİ BASIP DEHŞET SAÇTI

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde 28 yaşındaki Fatma Düz, evinden ayrılarak 2 yaşındaki kızı Adanur ile baba evine dönüp eşi Murat Düz’e boşanma davası açtı. Barışma taleplerine olumsuz yanıt alan Düz, iddiaya göre 31 Mart 2015’te pompalı tüfekle kayınpederi Mesut Gökten’in evini bastı. Yemek masasındaki aile fertlerine pencereden peş peşe ateş eden Murat Düz, eşi Fatma Düz ile kayınpederi 60 yaşındaki Mesut Gökten’i öldürüp, kayınvalidesi Emine Gökten ile baldızı Hayriye Gökten’i yaraladı. Olay sırasında başka odada olan minik Adanur saldırıdan yara almadan kurtuldu.

YÜZÜME TÜKÜRDÜ

Düz, ifadesinde telefonuna bir gün yanlışlıkla ’Murat sabah 10.40’da gidiyor, akşam 10.30’da geliyor’ diye mesaj geldiğini, bu mesajı eşinin yanlışlıkla kendisine gönderdiğini iddia etti. Düz ayrıca, olaydan bir gün önce de kayınpederinin herkesin gözü önünde yüzüne tükürüp hakaretler ettiğini, olay günü de kızını görmek için eve gittiğini ancak hakarete uğrayınca kendini korumak için rast gele ateş ettiğini öne sürüp pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

HAKSIZ TAHRİK YOK

İddianamede Cumhuriyet Savcısı da olayların bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüphelinin ’Tasarlama iradesi’ ile hakaret ettiğinin anlaşıldığını, maktul Mesut Gökten’in kendisinin yüzüne tükürdüğü için bu duruma çok sinirlendiğini beyan etmiş olsa da, bu olayın, alınan tarafsız tanık beyanlarından gerçekleşmediğinin anlaşıldığı, bu şekilde şüphelinin ceza sorumluluğunu azaltan ’Haksız tahrik’ indiriminden yararlanmaya yönelik olduğu, bu nedenle savunmasına itibar edilmediğini belirtti.