Yemek Karnabahar çorbası tarifi: Karnabahar çorbası nasıl yapılır?

Karnabahar çorbası tarifi: Karnabahar çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Karnabahar çorbası tarifi: Karnabahar çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak karnabahar çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde karnabahar çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer karnabahar çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada karnabahar çorbası tarifi arıyorsanız "karnabahar çorbası tarifi, karnabahar çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız karnabahar çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan karnabahar çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer karnabahar çorbası tarifi arıyorsanız ve karnabahar çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "karnabahar çorbası tarifi, karnabahar çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası malzemeleri

- 1 adet küçük boy karnabahar

- 1 adet orta boy patates

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 2 adet kereviz sapı

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 4 su bardağı sıcak et suyu

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı un

- 1,5 su bardağı süt

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Karnabahar çorbası yapılışı

Karnabaharın kök kısımlarını kestikten sonra çiçeklerini ayırın ve sap kısımlarını kısaltın. Bol suda yıkayın ve fazla suyunu süzün. Kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Kereviz sapını ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu katıp orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın. Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın. Karnabahar ağırlıklı olmak üzere et suyunda haşlanan sebzelere hazırladığınız sos karışımını ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin.

Haberin Devamı