Karnabahar yapraklarını sakın çöpe atmayın!

Kışın en önemli sebzelerinden karnabahar yavaş yavaş tezgahlarda görünmeye başladı. Birçok değişik şekilde pişirilen karnabaharın yaprak kısımlarını atmamalısınız. Sebebini merak ediyorsanız haberi okuyun...

06 Ekim 2018, Cumartesi 12:54
A A

Vücudu toksinlerden temizleme, kabızlığı yok etme, mide ülseriyle savaşma gibi birçok faydası olan karnabaharın yapraklarının faydaları da saymakla bitmiyor...

KANSER

Karnabahar yapraklarında kanseri önlediği söylenen beş tane koruyucu etkin madde mevcut

Bu maddeler ise alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutin olarak biliniyor.

GÖZ

bu yapraklar yedi farklı kataraktı önleyici etkin madde içeriyor.

TANSİYON

Çünkü alpha-linolenic asit ve tryptophan gibi farklı tansiyon düşürücü maddeleri de ihtiva ediyor.

YORGUNLUĞA

Çok güçlü bir antioksidan VE içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğa karşı birebir.

ANTİBAKTERİYEL

Antibakteriyel özelliğine sahip olduğundan iltihapları kurutuyor, özellikle de idrar yolu iltihaplarına iyi geliyor

AFRODİZYAK

Özellikle kadınlar üzerinde afrodizyak etkisi olduğu biliniyor

ALZHEIMER

Tiamin adlı bir madde içeriyor ve bu madde alzheimer hastalığına karşı koruyucu olarak biliniyor.

SİNİR SİSTEMİ

İçerdiği maddeler sinir sistemini kuvvetlendirme özelliğine sahip.

Not: Özellikle tansiyon problemleri yaşıyorsanız karnahar yapraklarını düzenli olarak tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın deriz.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.