Cumartesi Postası Karne hediyesinin tam sırası

Karne hediyesinin tam sırası

Paylaş
Karne hediyesinin tam sırası

Dünyaca ünlü gösteri ve eğlence topluluklarının şovları yarıyıl tatiline renk katacak

HALİME ÇELİKEL

halime.celikel@posta.com.tr

Çocuk ve gençleri büyülü dünyalara taşıyacak olan ‘Pinokyo Çocuk Müzikali’, ‘Alaaddin On Ice’, ‘Ben 10 Live’, ‘Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali’, ‘Bugs Bunny ve Arkadaşları Sirkte’, ‘Ben Kimim? Peer Gynt’ ve ‘Chasing The Dream’ gösterilerinden daha iyi birer karne hediyesi düşünebiliyor musunuz?..

Kalbini arayan Pinokyo geliyor

BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) çocukları Pinokyo ile tanıştırıyor. Pinokyo Çocuk Müzikali’nde Carlo Collodini’nin bir asırdır anlatılan kukla çocuğunun hikayesi şarkılar eşliğinde sahnelenecek. Ödüllü müzikal 30 Ocak’ta Ankara Arena’da, 2-6 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde, 11-13 Şubat arasında İzmir Karşıyaka Spor Salonu’nda, 16-20 Şubat tarihlerinde Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde.

Masal diyarına Alaaddin’le yolculuk

Çocuklar kadar büyüklerin de keyifle izleyeceği buz pateni şovu Alaaddin On Ice, 13 Şubat’a kadar İstanbul Parkorman Maslak’ta. Rengarenk kostümler, akıl almaz paten gösterileri ile izleyiciler 1001 Gece Masalları diyarına gidecek. Çocuklar, her şeye sahip olan Alaaddin’in göz açıp kapayıncaya kadar varını yoğunu kaybetmesi ve tekrar yoksul kalışının ardından başlayan yepyeni serüvenine hayran kalacak.

Ben 10 sahnede

Cartoon Network’ün en çok seyredilen çizgi karakteri Ben 10, yarıyıl tatilinde çocuklarla buluşacak. 166 ülkede yayınlanan ve 240 milyondan fazla eve ulaşan Ben 10’in ürünleri ve dergileri satış rekorları kırıyor. Gösteri 29-30 Ocak’ta İzmir Halkapınar Arena’da, 3-4 Şubat’ta Ankara Arena’da, 9-13 Şubat’ta da İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

Bugs Bunny sirkte siz neredesiniz?

Sevimli kahramanlar Bugs Bunny ve arkadaşları, ünlü Barselona Sirki’yle birlikte Türkiye’ye geliyor. 28 Ocak-13 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gösterilerine başlayacak ‘Bugs Bunny ve Arkadaşları Sirkte’ organizasyonu, ilerleyen aylarda Bursa, İzmir, Ankara, Kayseri, Adana ve Mersin’de olacak.

Her yaştan çocuklara...

1953 yılında kurulan Çin’in en prestijli akrobasi topluluklarından biri olan Wuhan Tiyatro Topluluğu yarıyıl tatilinde İstanbul’da. Grup, akıllara durgunluk ve heyecan verecek yeni gösterileri ‘Chasing the Dream’ ile izleyicileri soluksuz bırakacak. Modern sahne tekniklerini zarif danslar, göz alıcı ışıklar, büyüleyici müzikler ve rengarenk kostümlerle birleştiren görsel şölen büyüleyecek. ‘Chasing the Dream’ 6 Şubat’a kadar İstanbul’daki Tim Maslak Show Center’da.

Oyun ve müzik iç içe

İstanbul-Levent’teki İş Sanat’ta 6 Şubat’ta oyunlu klasik müzik konseri var. Yaprak Sandalcı, Norveçli usta yazar Henrich İbsen’in ‘Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt)’ adlı oyununu yine Norveç’in ünlü bestecisi Edvard Grieg’in aynı adlı senfonik eserine Türkçe söz yazarak ‘oyunlu müzik’ haline getirdi. Eser, Gürhan Eteke tarafından klarnet korosu için uyarlandı ve ortaya muhteşem olay çıktı.

(29.01.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

2

Haberin Devamı