Sağlık 'Karne notu çocuğun zekâ seviyesini göstermez'

'Karne notu çocuğun zekâ seviyesini göstermez'

Paylaş
'Karne notu çocuğun zekâ seviyesini göstermez'

Doç. Dr. Tok, karne notunun öğrencinin zekâ seviyesini göstermeyeceğini belirterek "Karne notu, öğrencilerin daha çok dönem içerisinde derslerde göstermiş olduğu performansı göstermektedir" dedi

Gaziantep Zirve Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hidayet Tok, zayıf karne getirecek öğrencilerin, velilerine temkinli olmaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Zayıf karnenin kapasiteyi göstermediğini ifade eden Doç. Dr. Tok "Karne notu çocuğun zekâ seviyesini ve kapasitesinden daha çok dönem içerisinde derslerde göstermiş olduğu performansı göstermektedir. Yani karnesi kötü olan çocuğu geri zekâlı ya da kapasitesiz olarak algılamamak gerekir. Çocuğa bu bilgiler ışığında yaklaşmak, konuşmak gerekir. Başarısız olan çocuklarımızın büyük çoğunluğunda planlı, programlı, çalışmama, dikkat eksikliği ve konsantrasyon eksikliği gibi sorunlar vardır" diye konuştu.

Önemli olan çocuğun kötü karne getirmesinin altında yatan nedenleri araştırmak ve bulmak olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tok, "Başarısızlığının nedeni çocuklara şiddet kullanmadan araştırılmalı, çocuklarla konuşmalı ve bir veli olarak buna üzüldüğümüzü belirtmeliyiz. Baskı yaparak, bağırıp çağırarak çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkilememeliyiz, yapıcı bir değerlendirme yapmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Yarı yıl tatilinde öğrencilere de bazı önerilerde bulunan Doç. Dr. Tok, okul dışı etkinliklerin motiveyi artıracağını söyledi.