KALP SAĞLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI
Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan karpuzdaki antioksidan maddelerin aynı zamanda kalp sağlığını koruyucu etkiye de sahip olduklarını belirterek şunları söylüyor: “Yapılan çeşitli çalışmalar likopenin kolesterol ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Karpuz kolesterolün vücuda, özellikle kan damarlarına yapabileceği hasarın da en aza indirilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca vücuttaki nitrik oksit seviyelerini arttırabilen bir amino asit olan sitrülini içeriyor. Nitrik oksit kan damarlarının genişlemesine yardımcı oluyor ve bu etkisiyle kan basıncını düşürüyor.
KAS AĞRISINI HAFİFLETEBİLİYOR
Karpuzun besin bileşiminde bulunan bir amino asit olan sitrülin kas ağrısını hafifletebiliyor. Spordan hemen sonra 1 bardak karpuz suyu kas ağrısını azaltmada ve antreman sonrasında toparlanmada yararlı olabiliyor.