Gündem Karşı Gazete 'Hoşçakal' dedi

Karşı Gazete 'Hoşçakal' dedi

Paylaş
Karşı Gazete 'Hoşçakal' dedi

9 Şubat 2014'te yayın hayatına başlayan Karşı Gazete son kez okurlarıyla buluştu. Çalışanlar kendilerine tebligat ve ödeme yapılmadığını iddia ederek protesto amacıyla binayı işgal etti

Karşı, bugün Veda değil Hoşça kal manşeti ile okuyucularına veda etti. Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir imzasıyla çıkan manşette şu ifadelere yer verildi: Sevgili okur bugün Karşı Gazete’yi elinde son kez tutuyorsun. Evet, bu son. Doğru, düştük. Patronaj gazeteyi kapatma kararı aldı. Ama biz; burayı var eden emekçiler, öyle bir kalkacağız ki sevgili okur, sen de bizlerle gurur duyacaksın.

Haberin Devamı

Gazetenin kapatılmasıyla ilgili imtiyaz sahibi Turan Ababey imzasıyla yapılan açıklamada ise "9 Şubat 2014 Pazar günü yayın hayatına başlayan Karşı Gazetesi 14 Nisan 2014 Pazartesi son baskısı ile okuyucularına veda ediyor.

Yeniden yapılanma sürecinde, yayın hayatımıza aynı ilke ve duruşumuzla ve yine yalana karşı gerçeğin sesini duyurmak amacıyla www.karsigazete.com adresinden büyüyerek ve gelişerek devam edeceğiz. Bu süre zarfında değerli okurlarımızın desteklerini sürdürmelerini ve bu yolda bizimle birlikte yürüyeceklerini temenni ediyor ve son olarak bizi bu günlere getiren 94 emekçimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." denildi.

NÖBETLEŞE BEKLİYORLAR

Kendilerine tebligat ve ödeme yapılmadığını söyleyen çalışanlar ise durumu protesto ediyor. Gazeteciler, binanın boşaltılmaması için nöbetleşe bekliyor. Bina içinde 24 saat nöbet tutuluyor. Karşı'nın Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Esendemir de binanın içinde tutulan nöbete destek oluyor.

Haberin Devamı